5 naujausios programėlės, kurias turi išmėginti šį birželį | Diena.lt

5 NAUJAUSIOS PROGRAMĖLĖS, KURIAS TURI IŠMĖGINTI ŠĮ BIRŽELĮ

  • 0

Pagaliau oficialiai prasidėjo vasara. O kartu su ja prasideda ir vasariški nuotykiai, neužmirštami įspūdžiai ir naujos kelionės. Tačiau tam, kad šią vasara džiaugtumėmės dar labiau, pravartu atsinaujinti vieną svarbiausių savo palydovų – išmanųjį telefoną. Šiam tikslui specialistai atrinko 5 naujas ar neseniai atnaujintas programėles, kurios puikiai tiks puikiai vasaros pradžiai.

„Pagrindinė šio mėnesio programėlių tendencija – fotografavimas, nuotraukų katalogavimas ir pan. Tai pernelyg nestebina, nes vasarą telefonu fotografuojame itin dažnai. Taip pat į telefoną šį mėnesį rekomenduojame atsisiųsti ir kelias naujas programėles, kurios padės vienu paspaudimu pravalyti elektroninio pašto dėžutę ar mokamų paslaugų prenumeratas“, – sako specialistas Martynas Vrubliauskas ir dalinasi penkiomis naujausiomis ar neseniai atnaujintomis programėlėmis, kurias verta išbandyti.

1. Mėnesio gudrybė

Programėlė: „Lens Distortions“;

Platforma: visos;

Kaina: nemokama;

Atsisiųsti: čia („iOS“) ir čia („Android“).

„Žinote tą jausmą, kai labai norisi savo nuotraukose pagauti įspūdingą saulės blyksnį ar kitą gamtos reiškinių efektą? Taip, tikriausiai visi esame padarę tokių nuotraukų. Bet yra ir lengvesnis būdas – programėlė „Lens Distortions“. Joje gali lengvai pasirinkti norimą natūralų gamtos efektą ir jį pritaikyti savo jau padarytoms nuotraukoms. Skamba lengvai? Taip ir turi būti! O džiugi žinia ta, kad šios programėlės efektai tokie realistiški, kad apdorojus su ja savo nuotraukas pažįstami jus pramins fotografijos asu“, – sako specialistas.

2. Mėnesio atradimas

Programėlė: „Curator“;

Platforma: „Android“;

Kaina: nemokama;

Atsisiųsti: čia.

Kai kurios programėlės, kaip teigia ekspertas, ima ir pagerina nepatogumus, kuriuos iki šiol nebyliai kentėme: „Tikriausiai visi pažįstą tą erzulį, kai nori savo nuotraukų galerijoje surasti, pavyzdžiui, paplūdimio nuotraukas. Kaip? Tiesiog braukti pirštu per visą nuotraukų galeriją tol, kol pagaliau atrasi. Taip, tai vienas iš galimų kelių. Kitas – atsisiųsti labai daug potencialo turinčios programėlės „Curator“ bandomoji versija. Šioje programėlė veikiantis dirbtinis intelektas automatiškai pagal visoje jūsų nuotraukų galerijoje esančias nuotraukas sudėlioja žymas. Pavyzdžiui, jūra ir pagal jas iš karto atrasite būtent tai, ko ieškote. Taip pat ši programėlė ir smarkiai palengvina gyvenimą.“

3. Mėnesio palengvinimas

Programėlė: „Cleanfox – Inbox cleaner“;

Platforma: visos;

Kaina: nemokama;

Atsisiųsti: čia („iOS“) ir čia („Android“).

„Jei galėtume patrinti savo telefoną ir iš jo išlįstų skaitmeninis džinas, galintis išpildyti tris su išmaniuoju telefonu susijusius norus, kokie jie būtų? Aš tikrai žinau, kad pirmiausiai paprašyčiau kartą ir visiems laikams išvalyti mano el. pašto dėžutę nuo nepageidaujamo brukalo ir naujienlaiškių, kurių niekada neprašiau. Laimei, vieną norą jau sutaupysiu, nes jį kuo puikiausiai išpildo programėlė „Cleanfox – Inbox cleaner“. Įsidiegus šią programėlę, visą brukalą, nepageidaujamus naujienlaiškius ir kitas pašto šiukšles gražiai animuota lapė mikliai pašalins. O kainuos toks palengvinimas vos kelis jūsų paspaudimus. Taip pat programėlė leidžia automatiškai atsisakyti visų nepageidaujamų naujienlaiškių“, – teigia specialistas.

4. Mėnesio piniginės džiaugsmas

Programėlė: „Subscriptions“;

Platforma: „Android“;

Kaina: nemokama;

Atsisiųsti: čia.

Ekspertas pastebi, kad kartais lengva pamiršti, kokias mėnesines mokamas paslaugas prenumeruojame ir kas kiekvieną mėnesį nuskaito nustatytas pinigų sumas. Laimei, yra programėlė kuri padės susigaudyti:

„Programėlė „Subscriptions“ vienoje vietoje leidžia susivesti visas paslaugas, kurias perkame ir už kurias turime mokėti kiekvieną mėnesį. Pavyzdžiui, „Netflix“, „Spotify“ ir kt. programėlės ar paslaugos, apie kurias pamiršome, mūsų patogumui gali atsidurti vienoje vietoje. Čia galima bet kada patogiai pasitikrinti ir prisiminti prenumeratas tų paslaugų, kurių nebereikia, bet apie kurias pamiršote. Taip pat tai ir patogus įrankis sekti savo finansus, nes vienoje vietoje galime turėti bei paskaičiuoti kiek iš viso per mėnesį išleidžiame prenumeruojamoms.“

5. Mėnesio žaidimas

Programėlė: „Dumb Ways to Draw“;

Platforma: visos;

Kaina: nemokama;

Atsisiųsti: čia („iOS“) ir čia („Android“)

„Daugelis žino garsiąją komunikacijos kampaniją „Dumb Ways to Die“, kuria siekta įspėti žmones apie pavojus prie geležinkelių, metro ir pan. Prasidėjusi kaip nuotaikingas vaizdo klipas ir daina, kampanija virto trimis atskirais žaidimais išmaniesiems telefonams, kurie visi buvo populiarūs ir paklausūs. Šie žaidimai išsiskiria ir tuo, kad juose animuotu būdu pavaizduojama, kas gali nutikti elgiantis neatidžiai geležinkeliuose ar kitose pavojingesnėse vietose. Tačiau žaidimuose vaizduojamas animuotas smurtas yra lyg prevencinė ir edukacinė priemonė. Na, o šią vasarą galima išbandyti naujausią šios serijos žaidimą – „Dumb Ways to Draw“. Kaip leidžia suprasti pavadinimas, šiame žaidime tenka nemažai piešti, tačiau pats žaidimas savo nuotaika ir stiliumi labai primena ankstesnius šios serijos žaidimus. Taip pat čia veikia ir jau seniai pamėgti veikėjai“, – sako specialistas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS