7 vienos eilutės pokštai protingiems žmonėms: kelis iš jų suprasite? | Diena.lt

7 VIENOS EILUTĖS POKŠTAI PROTINGIEMS ŽMONĖMS: KELIS IŠ JŲ SUPRASITE?

  • 1

Gal norite pagalvoti ir nusišypsoti, praskaidrinant savo nuotaiką? Štai 7 vienos eilutės pokštai, kuriuos geriausiai supras protingi ir išsilavinę žmonės.

Tai – tik juokeliai, nepriimkite jų per daug rimtai. Jei kelių iš jų nesuprasite, tai nereiškia, kad nesate protingas. Tiesiog, galbūt tai bus galimybė sužinoti šį tą naujo. Antrajame straipsnio puslapyje bus šių pokštų paaiškinimai.

1. Logikos profesoriui gimė vaikas, gydytojas jį iš karto padavė tėčiui į rankas. „Tai berniukas ar mergaitė?“, paklausė žmona. „Taip“, atsakė profesorius.

2. Werneris Heisenbergas buvo pričiuptas viršijant greitį. „Ar žinote, kokiu greičiu lėkėte?“, paklausė policininkas. „Ne, nes žinau, kur esu“, atsakė Heisenbergas.

3. Lingvistikos profesorius studentams aiškina – „Anglų kalboje dvigubas neiginys tampa teiginiu, o rusų – išlieka neiginiu. Bet jokioje kalboje dvigubas teiginys netampa neiginiu“. „Jo jo“, ironiškai nusišypso studentas.

4. Kiek siurrealistų reikia pakeisti elektros lemputei? Žuvis

5. Ar čia yra solipsistų, ar tik aš?

6. Kodėl mokslininkas trumpai ironiškai ir be jokios šypsenos nusijuokė suradęs du helio izotopus?

7. Pora turistų Romoje užeina į triukšmingą barą ir bando užsisakyti alaus. „Mums du bokalus alaus!“, surinka turistas, tačiau tolėliau stovintis barmenas tik skėsčioja rankomis – negirdi. Turistas pasižvalgo, parodo į alaus bokalą pirštu ir iškelia du pirštus. Barmenas linkteli ir po kelių minučių atneša 5 alaus bokalus.

1. Norėdama sužinoti atsakymą, moteris turėjo užduoti konkretesnį klausimą. Pavyzdžiui, „Ar tai berniukas?“ Kiekvienas vaikas pagal lytį yra berniukas arba mergaitė, todėl atsakymas „Taip“ buvo... logiškas.

2. Werneris Heisenbergas, viena iš kertinių kvantinės teorijos asmenybių, kad galime žinoti, kokius greičiu kvantinė dalelė juda arba kur ji yra, bet ne abu.

3. „Jo jo“ arba „taip taip“ pavartotas ironiškai nurodo nesutikimą, nors pakartojamas tas pats pritarimą nurodantis žodis.

4. Siurrealizmas neseka mūsų realybės taisyklių, kūrinių siužetai keičiasi kitaip nei to reikalauja mūsų visatos dėsniai. Todėl į tą klausimą būtų galima atsakyti įvairiai. Primename, kad tai – pokštas, o ne galvosūkis.

5. Solipsizmas filosofijoje yra idėja, kad nieko už savo proto ribų žinoti neįmanoma. Kitaip tariant, įmanoma būti tikram tik dėl to, kad egzistuoji pats (tavo protas).

6. Žinoma, jis nenusijuokė. Jis tik pakartojo tai, ką rado – HeHe.

7. Du iškelti pirštai atrodo kaip romėniškas 5 – V.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

siurealistinis

ononizmas.... tinkantis prisiuoscius kokaino arba prisirukius kanapiu....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS