Cenzūra: ištrynė 7 mln. pranešimų ir nuotraukų bei tūkstančius programėlių | Diena.lt

CENZŪRA: IŠTRYNĖ 7 MLN. PRANEŠIMŲ IR NUOTRAUKŲ BEI TŪKSTANČIUS PROGRAMĖLIŲ

  • 0

Kinijos interneto prievaizdai pranešė ištrynę daugiau nei 7 mln. vienetų tekstinės ir vaizdo informacijos bei 9 382 programėles ir sukritikavo šalies technologijų milžino „Tencent“ naujienų programėlę dėl „vulgarios informacijos skleidimo“.

Kaip skelbia „Reuters“, Kinijos kibernetinės erdvės administracija (CAC) pranešė, kad pranešimų, nuotraukų ir programėlių ištrynimas buvo dalis netinkamos ir žalingos informacijos „išvalymo kampanijos“, prasidėjusios nuo šių metų. Kinijos tarnyba taip pat tikino atjungusi 733 interneto svetaines.

Administracija taip pat pažymėjo, kad „Tencent“ „Tiantian Kuaibao“ naujienų programėlė padėjo skleisti „vulgarią ir neteisingą informaciją, kuri daro žalą interneto ekosistemai“. CAC nurodė bendrovei imtis priemonių suvaldyti neva netinkamos informacijos srautą.

Interneto reguliuotojas taip pat sukritikavo „Huaban“, į „Instagram“ panašią nuotraukų dalijimosi programėlę, dėl jos neva rimtų „interneto ekosistemos problemų“. „Huaban“ po įspėjimų pranešė trumpam stabdanti programėlės veiklą atnaujinimams.

Kinijos interneto kontrolė sugriežtėjo valdant prezidentui Xi Jinpingui. Cenzūra ypač sustiprėjo nuo 2016 m., komunistų partijai siekiant nutildyti garsiai režimui nepatogias mintis socialiniuose tinkluose reiškiančius Kinijos gyventojus.

Lapkritį CAC ištrynė 9 800 socialinių tinklų vartotojų paskyras dėl pažeidimų, kaip politiškai žalingos informacijos sklaida ir komunistų partijos istorijos falsifikavimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS