E. Muskas grasina nebepirkti „Twitter“ | Diena.lt

E. MUSKAS GRASINA NEBEPIRKTI „TWITTER“

JAV verslo magnatas Elonas Muskas pirmadienį pagrasino nebepirkti socialinių tinklų platformos „Twitter“.

„Tesla“ vadovas pareiškė, kad platforma nesilaiko savo įsipareigojimų pateikti reikiamus duomenis apie fiktyvias paskyras. Vertybinių popierių rinkos reguliuotojams pateiktame dokumente teigiama, kad „Twitter“ pažeidė „perėmimo sutartyje numatytus įsipareigojimus ir ponas Muskas pasilieka teisę nevykdyti sandorio ir nutraukti perėmimo sutartį“.

„Twitter“ generalinis direktorius Paragas Agrawalas yra nurodęs, kad fiktyvios paskyros sudaro tik maždaug 5 proc. visų aktyvių platformos paskyrų. Tačiau E. Muskas tvirtina, kad tikrasis skaičius gali būti keturis kartus didesnis, nei skaičiuoja pats „Twitter“. Fiktyvios paskyros, dar vadinamos botais, socialiniuose tinkluose naudojamos melagienoms skleisti ar iškraipyti duomenis apie dalijimąsi tam tikra informacija.

„Twitter“ teigia, kad negali viešai atkartoti savo fiktyvių paskyrų analizės, nes turi saugoti vartotojų duomenis, tačiau E. Muskas visus platformos pareiškimus atmeta ir pirmadienį savo įsitikinimus dar kartą pakartojo minėtame vertybinių popierių rinkos reguliuotojams pateiktame dokumente. Jame taip pat pabrėžiama, kad E. Muskas „turi turėti visokeriopus ir tikslius duomenis apie „Twitter“ verslo modelį – platformos aktyvių vartotojų bazę“.

E. Muskas už „Twitter“ yra siūlęs milžinišką sumą – net 44 mlrd. JAV dolerių (41,1 mlrd. eurų).

Pirmadienį „Twitter“ akcijų kaina sumažėjo 3,6 proc., iki 38,70 JAV dolerių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS