Ekspertai: plintantis virusinių programų susivienijimas kelia grėsmę | Diena.lt

EKSPERTAI: PLINTANTIS VIRUSINIŲ PROGRAMŲ SUSIVIENIJIMAS KELIA GRĖSMĘ

  • 0

Naujiena apie tai, kad kenkėjiška programa „GameOver Zeus“ veikia kartu su programa plėšiku „Cryptolocker“ vienoje kibernetinio nusikaltimo kampanijoje, privertė sunerimti. Kaip skelbia ekspertai, šių programų suvienyti veiksmai gali pridaryti rimtų finansinių nuostolių.

Naujiena apie tai, kad kenkėjiška programa „GameOver Zeus“ veikia kartu su programa plėšiku „Cryptolocker“ vienoje kibernetinio nusikaltimo kampanijoje, privertė sunerimti. Kaip skelbia ekspertai, šių programų suvienyti veiksmai gali pridaryti rimtų finansinių nuostolių. „GameOver Zeus“ vagia finansinę informaciją, o jeigu jai nepavyksta gauti pakankamai vertingų duomenų, tuomet įsijungia „Cryptolocker“, kuri blokuoja naudotojų kompiuterius ir reikalauja mokesčio už išblokavimą.

„Šios grėsmės nėra retos ir neįprastos. Į mūsų virusų laboratoriją kiekvieną dieną patenka apie 315 000 unikalių kenkėjiškų programų, tarp kurių bankiniai „Trojos“ virusai, programos plėšikai ir daug kitų virusų. Yra beveik šimtas tūkstančių „Zeus“ programos, kurios išeitinis kodas jau kelerius metų pasiekiamas internete, modifikacijų. Jos naudojamos tuomet, kai kibernetiniai nusikaltėliai pradeda kontroliuoti naudotojo kompiuterį ir stengiasi šią kontrolę išlaikyti kaip įmanoma ilgiau“, – komentuoja Deividas Emas (David Emm), „Kaspersky Lab“ vyriausiasis regiono ekspertas Didžiojoje Britanijoje.

Jeigu jūsų kompiuteris užkrėstas, šiai grėsmei likviduoti galite pasinaudoti nemokama „Kaspersky Lab“ paslauga „TDSSKiller“, kuri pasiekiama čia.

Siekiant užtikrinti kompiuterių apsaugą, kartu su kokybišku IT saugumo sprendimu rekomenduojama reguliariai daryti rezervines vertingos ir konfidencialios informacijos kopijas. Jeigu turite rezervinių kopijų – netgi jeigu tam tiesiog rankomis kopijuojate failus į atminties nešyklę – galite išvengti stresinių situacijų, kai jūsų duomenys užblokuojami arba ištrinami.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS