„Facebook“ pristatė savo kriptovaliutą: žmonės galės atlikti mokėjimus per programėlę | Diena.lt

„FACEBOOK“ PRISTATĖ SAVO KRIPTOVALIUTĄ: ŽMONĖS GALĖS ATLIKTI MOKĖJIMUS PER PROGRAMĖLĘ

Socialinių tinklų milžinas „Facebook“ atskleidė detales apie kriptovaliutą „Libra“, kurią paleisti ketinama jau kitąmet. Kaip teigia pats „Facebook“, vartotojai galės atlikti mokėjimus naująja kriptovaliuta neišeidami iš „Facebook“ ar „WhatsApp“ programėlės.

Be to, teigiama „Facebook“ pranešime, „Libra“ ateityje priims ir tokios įmonės, kaip „PayPal“, „eBay“ ir „Spotify“.

Tiesa, vartotojams kyla nerimas dėl „Facebook“ požiūrio į duomenų apsaugą ir galimo kriptovaliutos nestabilumo, rašo BBC.

„Facebook“ savo ruožtu tikina, kad kriptovaliuta bus paremta realiu turtu, o atsiskaityti „Libra“ esą bus taip pat paprasta, kaip parašyti žinutę.

Pasak „Facebook“, nuo 2020-ųjų kiekvienas socialinio tinklo vartotojas galės įsigyti kriptovaliutą ir pasidėti ją į savo skaitmeninę piniginę „Calibra“, o iš jos keliais mygtukų paspaudimais nusiųsti kitiems vartotojams.

„Ateityje tikimės pasiūlyti gyventojams ir verslui daugiau paslaugų, tokių kaip sąskaitų apmokėjimas vienu mygtuko paspaudimu, prekių ar viešojo transporto bilieto įsigijimas vos nuskenavus kodą“, – sakoma „Facebook“ pranešime.

Mokėjimai „Libra“ kriptovaliuta, teigia „Facebook“, nekainuos „beveik nieko“. Vis dėlto manoma, kad įmonė pasiims nedidelį komisinį mokestį nuo kiekvieno mokėjimo.

„Facebook“ taip pat pabrėžė, kad naujoji kriptovaliuta bus valdoma grupės tokių įmonių, kaip „Visa“, „Mastercard“, „PayPal“, „eBay“, „Spotify“, „Uber“, „Vodafone“ ir kitų, o kiekviena bendrovė į kriptovaliutą investuos po 10 mln. dolerių.

„Facebook“ atstovai sakė, kad įmonė tikisi, jog naująja kriptovaliuta ateityje bus prekiaujama pasaulio valiutų rinkose. „Libra“ taip pat bus paremta įvairių valiutų fondų, kuris turėtų užtikrinti kriptovaliutos stabilumą.

„Paremsime savo naująją kriptovaliutą geriausio pasaulio turto – vertybinių popierių ir įvairių centrinių bankų valiutų – atsargomis“, – sakė „Libra“ projekto vadovas Davidas Marcusas, minėdamas Europos Centrinį Banką, JAV federalinį atsargų banką, Anglijos banką ir Japonijos banką.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS