Kas yra profesionalios SEO paslaugos ir kam jos skirtos? | Diena.lt

KAS YRA PROFESIONALIOS SEO PASLAUGOS IR KAM JOS SKIRTOS?

  • 0

Skaitmeninė rinkodara per pastaruosius kelerius metus labai išsiplėtė. Kiekviena įmonė siekia būti matoma skaitmeninėje erdvėje. Viena didžiausių jos dalių yra Google paieškos sistema, todėl užimti aukštą vietą paieškos sistemų rezultatų puslapiuose yra labai svarbu. Kadangi vis daugėja vartotojų, kurie kreipiasi į paieškos variklius norėdami surasti sau reikalingus produktus ar paslaugas, verslai, norintys juos pasiekti tą gali padaryti taikydami patikimą SEO strategiją.

Šiandien dauguma įmonių jau investuoja į profesionalias optimizavimo paieškoje (SEO) paslaugas. Tačiau prieš jūsų įmonei pradedant svarstyti apie SEO paslaugas, labai svarbu atsakyti į šiuos du klausimus: kas yra SEO paslaugos ir kam jos skirtos?

SEO paslaugos. Kas tai?

SEO paslaugos – tai ilgalaikis procesas, kurio metu atliekami veiksmai, leidžiantys padidinti tinklapio kokybę pagal Google inžinierių pateiktas gaires. Atliekant šį procesą teisingai, tinklapis tampa vis labiau matomas paieškos rezultatuose ir pritraukia kokybišką, norintį jūsų paslaugomis naudotis ar jūsų prekes įsigyti, vartotojų srautą.

SEO paslaugos apima ne vieną procesą rezultatams pasiekti. Pirmas žingsnis - tinklapio SEO auditas, kurio metu identifikuojamos pagrindinės techninės klaidos. Toliau vykdomas vidinis SEO, atliekama raktinių žodžių analizė, optimizuojamas jau egzistuojantis turinys arba kuriamas naujas turinys, atitinkantis konkurencinę aplinką bei Google algoritmo gaires.

Užbaigus vidinius SEO paslaugų procesus vykdomas sekantis etapas, kurio metu formuojamas atgalinių nuorodų tinklas arba išorinis SEO. Nuosekli vidinės ir išorinės SEO optimizacijos sinergija padeda pasiekti norimų rezultatų – kokybiško srauto į tinklapį ir aukštų pozicijų paieškos sistemose.

SEO optimizavimas yra nuolatinis procesas. Rekomenduojamas šio proceso laikotarpis yra 12 mėnesių. Kodėl?

    1. Per 12 mėnesių galima tiksliausiai pamatuoti optimizavimo paieškos sistemoms naudą, palyginant srauto ir pozicijų rezultatus su praėjusiu laikotarpiu, kuriuo nebuvo vykdoma SEO strategija.

    2. Besikeičianti konkurencinė aplinka atneša naujų iššūkių – jūsų rinka nestovi vietoje, atsiranda nauji konkurentai, o esami konkurentai taip pat optimizuoja savo tinklapius.

    3. Nuolatinis procesas suteikia ne tik aukštas pozicijas ir srautą iš paieškos, bet ir nuolatines galimybes tobulinti tinklapį . SEO specialistas dirbantis su Jūsų projektu visuomet pasiūlys idėjų naujoms srauto galimybėms, taip pat neleis atsilikti nuo naujausių vidinio bei išorinio SEO tendencijų.

Ar SEO svarbi skaitmeninei rinkodarai?

Galima drąsiai teigti, kad SEO yra esminė skaitmeninės rinkodaros dalis. Žmonės kasmet ieško trilijonų skirtingų užklausų, norėdami rasti informacijos apie produktus ir paslaugas. Akivaizdu, kad SEO svarba yra nenuginčijama, nes ši skaitmeninės rinkodaros priemonė didina jūsų svetainės matomumą daugiausiai vartotojų galinčiame pritraukti kanale – paieškoje. Štai keletas naujausių statistinių duomenų, įrodančių, kad:

    • „Google“ kas sekundę atlieka maždaug 99 000 paieškos užklausų.

    • Daugiau nei 75 % vartotojų neieško toliau nei pirmame paieškos variklio rezultatų puslapyje.

    • 53% svetainės srauto ateina iš paieškos sistemų.

    • Maždaug 46 % vartotojų kasdien ieško vietinių įmonių.

    • Natūrali paieška gali pritraukti dešimt kartų daugiau srauto į jūsų svetainę nei natūrali socialinė žiniasklaida.

    • Mokama reklama paieškoje veikia prasčiau. Google Ads rezultatus vidutiniškai spaudžia nuo 4 iki 6 procentų ieškančiųjų.

    • Svetainių, kurios reitinguojasi antrame Google paieškos rezultatų puslapyje paspaudimo rodiklis yra tik 0.63%.

Optimizavimas paieškos sistemoms yra viena iš pagrindinių sėkmingos skaitmeninės rinkodaros priemonių. SEO dėka Jūsų tinklapis užims aukštas pozicijas paieškoje, o nuolatinė SEO optimizacija suteiks ilgalaikę naudą, net jeigu internete nebus vykdomos kitų tipų reklamos kampanijos (Socialinių tinklų reklama, Google Ads reklama ar kt.), Jūsų tinklapis 24 valandas per parą bus matomas Google paieškoje.

Kodėl rekomenduojama samdyti SEO agentūras?

SEO agentūros daugeliu atveju yra patikimesnis ir skaidresnis paslaugų tiekėjas nei laisvai samdomi SEO specialistai.

SEO Patirtis. Platus ir įvairaus tipo klientų profilis leidžia sukaupti didelį patirties bagažą ir visus iškilusius iššūkius standartizuoti į aiškią ir veikiančią strategiją, kuri gali būti greitai ir efektyviai pritaikoma įvairaus tipo svetainėms.

Skaidrumas. Profesionalias SEO paslaugas vykdančios agentūros teikia mėnesio darbų ataskaitas, kuriose matomi tinklapio organinio srauto duomenys, įvairių srauto kanalų palyginimai, raktinių žodžių pozicijos, atlikti mėnesio darbai, patalpintos nuorodos. Taip pat visuomet galite gauti tarpines ataskaitas pagal Jūsų poreikį.

Atgalinis ryšys. Naudojantis SEO agentūros paslaugomis Jūsų projektui paskiriamas projektų vadovas, kuris galės atsakyti į visus Jums rūpimus proceso klausimus, aptars rezultatus. Iš projekto vadovo galite tikėtis ne tik mėnesio ar tarpinių ataskaitų, apžvalgų apie atliekamus SEO darbus, bet ir idėjų kaip galima pagerinti dabartinius procesus.

SEO komandos. SEO agentūrose dirba ne vienas SEO profesionalas, o tai leidžia dalintis sukaupta patirtimi tarpusavyje. Vyrauja praktika aptarti projektus, su kuriais dirba SEO komanda. Taip gimsta naujos optimizacijos taktikos ir mažėja klaidų rizika.

Partnerių tinklas. SEO paslaugos yra pagrindinė agentūrų specializacija, tačiau norint pilnavertiškai vystyti projekto skaitmeninę rinkodarą prireikia ir kito pobūdžio specialistų pagalbos, pavyzdžiui, Facebook reklamos, banerinės reklamos, pranešimų spaudai ir kitų taktikų. Tam yra formuojamas patikimų partnerių tinklas.

Bendravimas su kitų reklamos kanalų agentūromis yra neatsiejama SEO agentūrų praktika. Taip klientas gauna patikimas paslaugas ir sutaupo laiko ieškant reklamos paslaugų tiekėjų.

Svetainės SEO - gera investicija?

Reklama internete gali būti vykdoma įvairiomis priemonėmis. Prieš pradedant vykdyti reklamos kampanijas reikia įvertinti kiekvienos jų teikiamą naudą. Taigi kokią naudą atneša ilgalaikė investicija į SEO:

    • Jūsų tinklapis paieškoje bus matomas 24/7;

    • SEO rezultatai sulauks daugiau paspaudimų nei "PPC" - Google Ads;

    • Vidinio SEO dėka bus gerinama jūsų svetainės naudotojų patirtis;

    • Pritrauksite potencialių klientų;

    • Padidės Jūsų prekės ženklo matomumas ir žinomumas;

    • Jūsų prekės ar paslaugos bus lengvai atrandamos paieškoje;

    • Išaugs mokamos Google Ads sėkmė;

    • Daugeliu atveju SEO rezultatai yra didžiausias svetainės srauto šaltinis;

    • Atrasite papildomų įžvalgų projekto vystymui;

    • Pritrauksite daugiau vietinių klientų;

    • Aukštas atsiperkamumas (ROl) ir konversijos;

    • SEO yra ilgalaikė strategija;

    • Galėsite stebėti konkurencinę „Google“ aplinką;

  • Neatsiliksite nuo algoritmų atnaujinimų, kurie turi įtakos paieškos rezultatams.

Kokia yra SEO paslaugos kaina?

SEO paslaugos kaina yra individuali, tačiau dažniausiai kaina priklauso nuo šių veiksnių:

    • Svetainės dydis;

    • Šalis/šalys, kurioje bus vykdomos SEO paslaugos;

    • Optimizuojamų raktinių žodžių kiekis;

    • Jūsų rinkos konkurencinė aplinka Google paieškoje;

    • SEO paslaugų vykdymo laikotarpis;

    • Esama projekto SEO būklė.

Įvertinus visus šiuos veiksnius, SEO agentūra paprastai sudaro ne trumpesnę nei 6 mėnesių optimizacijos strategiją, kurią sudaro turinio parengimo, optimizuojamiems puslapiams, planas, atgalinių nuorodų tinklo plėtimo planas. Su klientu suderinami tikslai, kurie bus sekami optimizacijos proceso metu ir galiausiai pateikiama SEO paslaugų kaina.

Kodėl SEO paslaugų kaina skiriasi?

Dažniausia priežastis yra skirtingos strategijos, naudojamos rezultatams pasiekti, ne vienodi resursai, naudojami procese, na ir galiausiai – agentūros patirtis.

Dėl pastarojo veiksnio gali skirtis teikiamų paslaugų kokybė. Ilgiau rinkoje veikiančios agentūros dėl ilgametės patirties ir ištobulintų procesų gali pasiūlyti kokybiškus ir greitesnius rezultatus, nei rinkos naujokai.

SEO paslaugos Vilniuje

Kaip jau supratote, SEO tikslas yra ne tik pasiekti didesnį tinklapio matomumą paieškoje, pritraukti daugiau potencialių klientų bet ir generuoti didesnes pajamas. Paieškos sistemų optimizavimo įgyvendinimas yra ilgas procesas; tačiau investuodami į SEO pamatysite įspūdingus ilgalaikius rezultatus. Jei jus domina profesionalios SEO paslaugos Vilniuje, apsilankykite www.seoneta.lt internetiniame puslapyje ir susisiekite su SEO specialistais jau šiandien! Seonetos komanda jus ne tik pakonsultuos dėl SEO paslaugų, bet ir atliks pirminę SEO analizę, kad būtų lengviau priimti sprendimą investuoti į SEO.

Na o poreikiui esant pasiūlys sprendimus, kurie veiks ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS