Keturiolikmetis išgyveno meteorito smūgį | Diena.lt

KETURIOLIKMETIS IŠGYVENO METEORITO SMŪGĮ

Vokietijoje gyvenantis Gerritas Blankas buvo pakeliui į mokyklą, kai pastebėjo, kad į jį atlekia "ugnies kamuolys". Raudonas pupos dydžio uolienos gabalas pataikė į ranką, ir nuo jos atsitrenkęs, nukrito ant žemės, kur paliko nedidelę duobę.

Keturiolikmetis išgyveno meteorito smūgį, nors ant rankos liko 8 cm dydžio randas. Tikimybė išgyventi po meteorito smūgio tėra viena iš milijono.

Pasak G.Blanko, pirmiausiai jis pastebėjo linko jo lekiantį didžiulį ugnies kamuolį ir iš karto buvo parblokštas ant žemės. Po sekundės dalies jis išgirdo garsų trenksmą, prilygstantį griaustiniui.Paauglys teigė, kad po to kelias valandas ausyse girdėjo spengimą.

Šiuo metu mokslininkai tyrinėja pupos dydžio meteoritą, nukritusį Essene, Vokietijoje. Cheminiai tyrimai parodė, kad nedidelis uolienos gabalas iš tiesų nukrito iš kosmoso. Manoma, kad meteorito greitis galėjo siekti apie 48 tūkst. km/val.

Daugelis meteoritų, įskridusių į Žemės atmosferą, dažniausiai sudega dar nepasiekę paviršiaus. Iš tų, kurie sudegti nespėja, 6 iš 7 nukrenta į vandenį.

Iki šiol buvo žinomas tik vienas atvejis, kai žmogui pavyko išgyventi meteorito smūgį. 1954 metais Alabamos valstijoje, JAV greipfruto dydžio uolienos gabalas pramušė namo stogą, atsitrenkė į baldus ir nukrito ant miegančios moters.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Rapolas

Toks meteoritas pilnai gali sukelti didelio keleivinio lėktuvo sudužimą

Redzina...

Citata "...pupos dydžio uolienos gabalas pataikė į ranką, ir nuo jos atsitrenkęs, nukrito ant žemės, kur paliko nedidelę duobę. " Citata -"pirmiausiai jis pastebėjo linko jo lekiantį didžiulį ugnies kamuolį ir iš karto buvo parblokštas ant žemės. " Dvi citatos to pacio straipsnio o atrodo,kad apie skirtingus ivykius parasyta.

Naivus

"Tikimybė išgyventi yra vienas iš milijono" reiškia, kad į milijoną žmonių jau yra pataikę meteoritai ir tik vienas išgyveno. Įdomi statistika, ką bepridursi! Meteorito greitis prie žemės - ohohoho! Ar nebus ten buvę parašyta apie mylias per valandą, o beversdamas kažkas supainiojęs kablelio vietą? Tai, kad nukritęs žemėje paliko duobutę, verčia manyti, kad berneliui tik liepsnos-plazmos kamuolys užkliudė ranką, kitaip greičiausiai būtų ją nukirtęs. Baisu buvo, susimaišė viskas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS