Kinija užblokavo, o tada atkūrė „Bing“ paieškos variklio veiklą | Diena.lt

KINIJA UŽBLOKAVO, O TADA ATKŪRĖ „BING“ PAIEŠKOS VARIKLIO VEIKLĄ

  • 0

Anksčiau ketvirtadienį „Microsoft“ pranešė apie Kinijoje užblokuotą „Bing“ paieškos variklį. Tačiau, praėjus keletui valandų po pranešimo, paieškos variklio veikla Kinijoje buvo atkurta.

„Turime patvirtinimą, kad „Bing“ šiuo metu nepasiekiamas Kinijoje. Dabar sprendžiame, kokių veiksmų imtis“, - teigta bendrovės pranešime. Bandant atlikti paiešką kiniškoje „Bing“ svetainėje - cn.bing.com - iš Kinijos, vartotojas buvo nukreipiamas į puslapį, kuriame rašoma, kad serveris yra nepasiekiamas.

Pasak „Bloomberg“ šaltinių, „Bing“ buvo užblokuotas dėl netyčinės techninės klaidos, o ne dėl tyčinio sprendimo drausti paieškos variklį šalyje.

Į „Twitter“ panašiame Kinijos socialiniame tinkle „Weibo“ vartotojai džiūgavo dėl „Bing“ veiklos atkūrimo: „Bing“ sugrįžo, aš esu sužavėtas!“

„Atrodo, kad „Bing“ atsistatė. „Microsoft“ yra puikus! „Microsoft“ yra nuostabus“, - džiaugėsi kitas vartotojas.

„The Financial Times“ trečiadienį skelbė, kad Kinijos valstybinė telekomunikacijų bendrovė „Unicom“ patvirtino vyriausybės užklausą blokuoti paieškos variklį. 2017 m. lapkritį Jungtinių Valstijų „Microsoft“ priklausantis „Skype“ Kinijoje buvo išimtas iš „Apple“ ir „Android“ programėlių parduotuvių.

„Bing“ yra vienintelis žinomas užsienio paieškos variklis, pasiekiamas Kinijoje, nes „Microsoft“, laikydamasi vyriausybės taisyklių, cenzūravo su Kinija ir komunistų partija susijusią informaciją.

Didžiausias „Bing“ konkurentas „Google“ Kinijoje yra blokuojamas nuo 2010 m. Gruodį „Google“ generalinis direktorius Sundaras Pichai'us tikino neplanuojantis iš naujo paleisti paieškos variklio Kinijoje, tačiau, sakė jis, įmonė svarsto šią galimybę.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas sustiprino interneto kontrolę nuo 2016 m., komunistų partijai siekiant rasti visus partinei linijai nepritariančius gyventojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS