Ko tikėtis iš nešiojamojo kompiuterio „Dell G3 15 3579“? (apžvalga) | Diena.lt

KO TIKĖTIS IŠ NEŠIOJAMOJO KOMPIUTERIO „DELL G3 15 3579“? (APŽVALGA)

  • 0

Naujoji „Dell“ nešiojamų kompiuterių „G“ serija yra orientuota į kuklaus biudžeto žaidėjus, paslapčia svajojančius apie „Alienware“.

Pažiūrėkime, kaip atrodo ir ką siūlo šios Varle.lt specialistų parengtos apžvalgos modelis „Dell G3 15 3579“.

Dizainas ir ypatybės

Modelis „G3 15“ yra vienu laipteliu žemiau nei „Dell Inspiron 15 7577“. Dizainas pasikeitė: vietoje reaktyvinio lėktuvo stiliaus ventiliacijos turime kur kas plonesnį ir minimalistinį korpusą. Kampai suapvalinti, o „Dell“ logotipas vietoj raudonos gavo mėlyną atspalvį. Plastmasinis „G3 15“ korpusas nesuteikia šiam įrenginiui didelio žavesio, tačiau prideda kitų svarbių privalumų. Pagrindiniai „Inspiron 15 7577“ trūkumai buvo didelis svoris ir dideli gabaritai. „G3 15“ yra lengvesnis, mažesnis ir plonesnis. Maksimalus korpuso dangtelio atidarymo kampas siekia 150 laipsnių.

Komplektacija

Be įkroviklio ir instrukcijos su garantija daugiau nieko nešiojamo kompiuterio komplektacijoje ir nerasime. Tačiau ir papildomų adapterių pirkti nereikės, nes kompiuteryje nėra C tipo USB jungties.

 

 

Jungtys

Jungčių rinkinys yra pakankamai platus. Jos išdėstytos patogiai taip, kad maksimaliai netrukdytų naudotojui. Iš kairės pusės rasime maitinimo jungtį, HDMI 2.0, Ethernet, dvi USB 3.0 jungtis ir kombinuotą garso jungtį. Iš dešinės pusės rasime atminties kortelių skaitytuvą, USB 3.0 ir Noble Lock užraktą. Reikėtų pažymėti, kad gamintojas taip pat siūlo modelius su Thunderbolt jungtimi, tačiau ji yra prieinama tik konfigūracijose su „Nvidia GeForce GTX 1050 Ti/GTX 1060 Max-Q“ vaizdo plokštėmis.

Klaviatūra

„Dell G3 15 3579“ turi salos tipo klaviatūrą su apsauga nuo drėgmės. Klavišai pasižymi minkšta eiga, teksto rinkimo metu sukuriamas minimalus triukšmas. Ant klavišų esantys simboliai ir apšvietimas yra mėlynos spalvos, kuri lemia, kad „G“ serijos „Dell“ nešiojami kompiuteriai dar labiau atskiriami nuo „Alienware“ serijos. Akivaizdu, kad Varle.lt apžvalgos herojus yra pakankamai stiprus kontrastas žvelgiant į panašios klasės konkurentų sprendimus, kuriuose dažniausias akcentas yra raudona spalva.

Ekranas

„Dell G3 15“ turi tokį pat 15.6 col. įstrižainės IPS ekraną, kaip „Inspiron 15 7577“ modelis. Perteikiamas vaizdas yra vidutinės kokybės. Ryškumas maksimaliai siekia tik 200 nitų, o kontrastas mažesnis nei tas, kuris būdingas „Inspiron 15 7577“ modeliui. Tokie ekrano parametrai, pasak Varle.lt nešiojamų kompiuterių specialistų, būdingi biudžetinės klasės žaidimų nešiojamiems kompiuteriams. Jei norite 4K UHD ekrano ir didesnio nei 300 nitų ryškumo, atkreipkite dėmesį į „G5“ seriją. Na, o Varle.lt specialistų subjektyviu vertinimu, vaizdas „Dell G3 15“ ekrane atrodo švarus ir tikrai malonus akims.

Našumas

„Dell G3 15“ už galingumą atsakingų vidinės konstrukcijos elementų  parametrai yra pradinės žaidimams skirto įrenginio klasės. Nešiojamas kompiuteris gali būti kelių konfigūracijų ir galime čia sutikti Intel Core i5-8300H arba Intel Core i7-8750H procesorių, kurį papildo viena iš „Nvidia“ vaizdo plokščių: „GTX 1050“, „GTX 1050 Ti“ arba „GTX 1060 Max-Q“.

„Dell“ nešiojamame kompiuteryje „Core i5-8300H“ atitinka Varle.lt kompiuterinės technikos specialistų lūkesčius. Pagal našumą, jis prilygsta „i7-7700HQ“. „HyperThreading“ technologijos dėka procesorius pajėgus apdoroti 8 duomenų srautus. „Turbo Boost“ režimas veikia stabiliai. Duomenų saugojimui nešiojamo kompiuterio viduje yra numatytas lizdas skirtas 2.5 col. kietiesiems diskams ir M.2 2280 NVMe SSD. Gamintojas yra numatęs keletą konfigūracijų su įvairiais saugyklos talpos variantais.

Bendrai „Dell G3 15 3579“ užtikrina labai gerą našumo lygį, viskas veikia sklandžiai ir be vėlavimų. Sudėtingus žaidimus galima drąsiai žaisti 1080p raiškoje, tačiau su žemais grafikos nustatymais.

Aušinimo sistema

Aušinimo sistemą sudaro du ventiliatoriai ir du šilumos vamzdžiai. Ramybės būsenoje sistema veikia visiškai be triukšmo, tačiau naudojantis kompiuteriu bet kokiu būdu (atidarius interneto naršyklę ar žiūrint vaizdo įrašus), ventiliatoriai iškart pradeda suktis. Laimei, jų veikimas nesukelia didelio triukšmo, o mažos nešiojamo kompiuterio apkrovos metu praktiškai nepastebimas. Didelė nešiojamo kompiuterio apkrova, pavyzdžiui, žaidimai, yra 47 dB(A) triukšmo priežastimi.

Testuojant įrenginį užfiksuotos tikrai nedidelės kompiuterio įkaitimo temperatūros, todėl, Varle.lt specialistų manymu, ventiliatorius galima sulėtinti be žalos sistemos našumui. Deja, čia nėra numatyti rankiniai šio dalyko nustatymai.

Be apkrovos aukščiausia paviršiaus temperatūra aptikta klaviatūros centre ir toje vietoje, kur yra HDD. Yra keletas taškų, kur žaidimų metu kompiuterio įkaitimas kartais viršijo 40 laipsnių.

Garsas

Integruotų stereo garsiakalbių kokybė geresnė nei galima būtų tikėtis iš biudžetinės klasės žaidimų nešiojamo kompiuterio. Garsas pakankamai subalansuotas, net ir didelio garsumo metu nėra jokių iškraipymų. Šiek tiek trūksta žemųjų tonų. Reikėtų paminėti, kad šiame nešiojamame kompiuteryje yra įdiegta „Waves MaxxAudio“ programinė įranga.

Energijos efektyvumas ir autonominio veikimo laikas

Budėjimo režime nešiojamas kompiuteris sunaudoja nuo 8 iki 13 W priklausomai nuo maitinimo schemos ir ekrano apšvietimo ryškumo. Įdomu tai, kad veikimo metu „Dell G3 15“ sunaudoja nedaug daugiau energijos nei kur kas galingesnis „Inspiron 15 7577“.

Nešiojamame kompiuteryje yra integruota 56Wh baterija. Maloniai stebina tas faktas, kad testuojamo įrenginio baterijos veikimo laikas yra ilgesnis nei jau ne kartą minėto „Inspiron“: 6.5 val. Varle.lt Wi-Fi teste. Šis rezultatas gana keistas, nes pagal energijos sąnaudas „G3 15“ pasižymi mažesniu efektyvumu. Panašu, kad naujajame modelyje pritaikyti papildomi, baterijos energiją taupantys algoritmai. 

Apibendrinimas

„G3“ serijos nešiojami kompiuteriai – tai biudžetiniai žaidimams skirti modeliai, kuriuos gamintojas pozicionuoja kaip pigiausią sprendimą iš „G5“, „G7“ ir „Alienware“. Plastmasinis korpuso pagrindas, kažkiek primenantis biudžetinius „HP Pavilion“, vidutinis ekrano ryškumas, C tipo USB trūkumas – visa tai liudija apie gamintojo aukas vardan mažesnės kainos. Tačiau, svarbiausia – našumas – akivaizdus šio kompiuterio privalumas. Įrenginys be problemų veikia su maksimaliais „Turbo Boost“ dažniais ir mažai kaista žaidimų metu. Naujas dizainas atrodo lengvesnis, nešiojamas kompiuteris pasižymi kompaktiškais matmenimis, o svarbiausia – tikrai džiugu, kad pigūs TN ekranai pagaliau dingo iš biudžetinių modelių. Vienintelis dalykas, kurio galbūt galima būtų palinkėti gamintojui – sumažinti ventiliatorių greitį, nes nešiojamas kompiuteris žaidimų metu galėtų veikti tyliau.

Kam skirtas šis nešiojamas kompiuteris? Visiems, kurie ieško savo pirmojo žaidimams skirto įrenginio, tačiau nenori, kad jis atrodytų, kaip tipinis „geimerių“ kompiuteris. Ar „Dell G3 15“ turi alternatyvų? Varle.lt nešiojamų kompiuterių specialistų teigimu, tikrai turi, tačiau jei pagrindiniai dalykai, kurių ieškote yra našumas ir prieinama kaina – tai tikrai vertas dėmesio variantas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS