Lietuviai sukūrė konkurentą „Instagram“ ir „SnapChat“ mobiliosioms programėlėms | Diena.lt

LIETUVIAI SUKŪRĖ KONKURENTĄ "INSTAGRAM" IR "SNAPCHAT" MOBILIOSIOMS PROGRAMĖLĖMS

  • 0

Mobiliąją aplikaciją "DeeMe" sukūrę lietuviai pasiūlė sprendimą, kaip įprastos tekstinės žinutės draugams gali virsti smagiomis nuotraukomis su užrašais ar net trumpais filmukais. Prieš savaitę paleista aplikacija šiandien jau turi 4000 vartotojų. Tiesa, kol kas didžioji jų dalis yra Norvegijoje, bet tikimasi, kad aplikaciją pamėgs ir Lietuvos jaunimas.

Jauni programuotojai 25 metų Mindaugas Guzas ir 26 metų Audrius Tamulevičius  kartu su kolegomis kilusią idėją įgyvendino per metus.

„Beveik visi mūsų komandos nariai naudojasi programėle "SnapChat", kuri yra labai populiari visame pasaulyje, ir mums ji labai patinka, tačiau po kurio laiko pastebėjom, kad mums ten kažko trūksta. Sukūrus vaizdo žinutę – tai yra nuotrauką ar filmuką ir pasidalinus ja su draugais, po to, kai ją pamatydavo, jos dingdavo. Tuomet prasidėjo idėjos generavimas, kad reikia tokios programėlės, kur būtų galima sukurti gražiai atrodančias žinutes ir išlaikyti jas kaip pokalbį“, – apie "DeeMe" gimimą pasakoja M. Guzas.

Naudodamiesi "DeeMe" mobiliąja aplikacija šiandien nesunkiai kiekvienas gali sukurti puikiai vizualiai atrodančią žinutę. Be to, kad kuriant vaizdinę žinutę galima pasirinkti patinkantį šriftą, į žinutę galima įtraukti ir tik šiai aplikacijai sukurtų piešinėlių.

"DeeMe"  jau pristatyta Los Andžele, San Franciske, Silicio slėnyje, Stanfordo  ir Berklio universitetuose. „Tačiau pirmiausia norime surasti talentų čia, Lietuvoje. Žinau, kad jų yra daug, todėl tikiu, kad galime čia įkurti programavimo padalinį. Mus šiuo metu domina iOS ir Android programuotojai“, – tikina vienas iš kūrėjų Mindaugas Guzas.

 

DeeMe from DeeMe on Vimeo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS