Lietuvis profesorius – įtakingiausių pasaulio mokslininkų sąraše | Diena.lt

LIETUVIS PROFESORIUS – ĮTAKINGIAUSIŲ PASAULIO MOKSLININKŲ SĄRAŠE

  • 0

Į kompanijos „Thomson Reuters“ sudarytą daugiausiai cituojamų mokslininkų reitingą pateko ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Statybos technologijos ir vadybos katedros profesorius Edmundas Kazimieras Zavadskas.

Į kompanijos „Thomson Reuters“ sudarytą daugiausiai cituojamų mokslininkų reitingą pateko ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Statybos technologijos ir vadybos katedros profesorius Edmundas Kazimieras Zavadskas. Į prestižinių mokslininkų sąrašą Lietuvos aukštosios mokyklos atstovo pavardė įtraukta pirmą kartą.

Pasaulio įtakingiausių mokslininkų sąraše – daugiau nei 3 tūkst. pavardžių, kurios suskirstytos pagal 21 mokslininkų veiklos sritį: inžineriją, kosmoso technologijas, mikrobiologiją, ekonomiką ir verslą, kompiuterių mokslus, biologiją bei kitas. VGTU profesorius E. K. Zavadskas pateko į pasaulinį inžinerijos reitingą: jo pavardė įrašyta tarp 187 pasaulinės reikšmės inžinerijos mokslininkų.

„Šis įvertinimas dar vienas įrodymas, leidžiantis pateisinti prestižinio ir tarptautinio universiteto vardą: mūsų mokslo pasiekimai ir jų rezultatų sklaida garsina ne tik VGTU, bet ir Lietuvą“, – tikino prof. habil. dr. E. K. Zavadskas.

Šiemet „Thomson Reuters“ pakeitė daugiausiai cituojamų mokslininkų reitingo sudarymo metodologiją.

Atskirų sričių mokslininkų reitingų dydis priklauso nuo visos mokslininkų populiacijos konkrečioje srityje – įtraukti tik 1 proc. dažniausiai cituojamų.  Dėmesį įtakingiausio mokslininkų sąrašo sudarytojai sutelkė į straipsnius, publikuotus 2002–2012 m. ir įtrauktus į „Thomson Reuters“ duomenų bazes. Be to, remtasi ne visu citatų skaičiumi, o jų įtakos, poveikio rodikliais: nauja metodika leido įvertinti skirtingų laikmečių žurnalų žymumą, svarbą, įtaką.

„Thompson Reuters“ pateiktas dažniausiai cituojamų mokslininkų sąrašas yra svarus kriterijus, sudarant prestižiniais laikomus Šanchajaus Jiao Tong geriausių universitetų reitingus. Į juos įtraukiamas ir dirbančių ar pabaigusių universitetą Nobelio laureatų skaičius, kiti reikšmingi rodikliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS