Milijardieriaus patarimai jauniems žmonėms: pataria vengti kreditinių kortelių | Diena.lt

MILIJARDIERIAUS PATARIMAI JAUNIEMS ŽMONĖMS: PATARIA VENGTI KREDITINIŲ KORTELIŲ

  • 4

Warrenas Buffettas yra žinomas dėl milžiniško turto, vertinamo 82,6 milijardais dolerių, ir dėl to, kad yra nepaprastai kuklus, paprastas ir darbštus. Savo kelionę link pasaulio turtingiausiųjų Buffettas pradėjo dar vaikystėje, todėl pats mano, kad jo verslumo gyslelė buvo įgimta. Tačiau ne visi esame tokie verslūs ir, pripažinkime, įžvalgūs kaip Buffettas, bet jis turi ką patarti visiems.

1. Investuok į save

Kažkur tai jau girdėjote? Billas Gatesas tai taip pat pataria jauniems žmonėms. Buffettas tiki, kad tai yra saugiausia investicija, kuri tiesiog negali neatnešti naudos. Nuo pat vaikystės Buffettas labai daug skaito. Ir šiandien jis teigia, kad 80 % savo laiko jis praleidžia skaitydamas knygas. Kai jo mokyklos draugai žaidė kamuoliu, jaunasis Warrenas Buffettas ne tik mokėsi, bet ir susitikinėjo su patyrusiais investuotojais. Pirmąją investiciją jis atliko dar būdamas 11 metų amžiaus.

2. Kuo greičiau atsisakyk blogų įpročių ir susirask mokytoją

Buffettas mėgaujasi greitu maistu ir „Coca-Cola“, tačiau kitiems pataria kuo greičiau atsisakyti blogų įpročių – kaip čia taip? Buffettas kalba ne apie tuos įpročius, kurie kenkia sveikatai, o tuos, kurie stovi kelyje į sėkmę. Galbūt per daug laiko praleidžiate prie kompiuterio? O galbūt ilgai voliojatės lovoje? Atskiriate darbą nuo „gyvenimo“? Šie įpročiai labai kenkia ir jų reikia atsikratyti kiek įmanoma anksčiau. Buffettas teigia, kad vienas iš būdų tai padaryti – susirasti mokytoją. Tai gali būti tiesiog draugas, kuris kasdien jus spaus atsikelti anksčiau arba visą laiką klausinės apie kasdienius jūsų rezultatus. Tačiau mokytoju gali būti ir visiškai nepažįstami žmonės – idealai, kurių pavyzdžiu norite sekti.

3. Susirask, ką mėgsti veikti ir tapk tos srities ekspertu

Buffettas yra pasakęs – „Dirbk darbą, kurį myli“. Jis taip pat yra minėjęs – „Neprivalai būti kiekvienos srities ekspertu, bet žinok, kur yra tavo žinių ribos ir išlik šio apskritimo viduryje“. Mylimas darbas dirbasi lengviau ir nesusidaro ta toksiška perskyra tarp darbinio „aš“ ir gyvenimo „aš“. Darbas ir yra jūsų gyvenimas, jei tai mėgstate.

4. Nerizikuok prarasti to, kas svarbu, veikdamas tai, ko tau nereikia

Laikas yra labai ribotas resursas. Jei jau suplanavote kokį nors darbą, laikykitės plano. Jus vilios visokios pagundos – draugai, internetas, televizija. Ir viso to kartais reikia. Bet jei suplanavote kokį nors darbą, tai jis yra svarbesnis. Taip pat, jei jums jau stinga laiko, prioritetą visada skirkite svarbesniems darbams, kurie jus pastūmės pirmyn.

5. Venk kreditinių kortelių

Buffettas yra įsitikinęs, kad bet kokia kaina reikia vengti skolos. Aišku, yra išimčių, kuomet finansiškai naudingiau yra pinigus pasiskolinti, o ne traukti iš kišenės. Tačiau visais kitais atvejais reikėtų vengti kreditinių kortelių ir augančių skolų. Galiausiai jos tampa našta, kuri ir psichologiškai, ir finansiškai trukdo judėti pirmyn.

6. Būk geras

Didžiąją savo gyvenimo dalį Buffettas skeptiškai žiūrėjo į labdarą. Jis manė, kad pinigus reikia uždirbti, o tuomet juos taupyti. Buffetto nuomone, daugybė turtingų žmonių aukoja siekdami populiarumo. Tačiau vėlesniuose gyvenimo etapuose pats Buffettas tapo dosniu filantropu. Kodėl? Todėl, kad pasikeitė jo sėkmės suvokimas. Dabar jis tiki, kad sėkmė yra matuojama ne pinigais, o žmonių, kurie jį myli, skaičiumi.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

asksia

Labai geri patarimai. Zelemuncikui iki Buffetto toli-kaip iki Menulio

LLL

Reikia vengti ne banko kortelių, o kreditinių kortelių, kad nelįstum į skolas bankams ir nereiktų mokėti palūkanų

ELLI

Zmoniu meile nusipurkta uz pinigus nera nuosirdi.O siaip noretusi paklaust kaip isvengt tu banko korteliu jei dabar niekas neklausia o tiesiog perveda uzdarbi i s-ta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS