Nešiojamas kompiuteris studentui – kaip išsirinkti? | Diena.lt

NEŠIOJAMAS KOMPIUTERIS STUDENTUI – KAIP IŠSIRINKTI?

  • 0

Sunku įsivaizduoti studentą, kuris išsiverstų be nešiojamo kompiuterio. Protingai pasirinktas nešiojamas kompiuteris gali visiškai pakeisti stacionarų kompiuterį ir dar pasiūlyti taip svarbų mobilumą.

Kuo turėtų pasižymėti studentui skirtas nešiojamas kompiuteris? Varle.lt nešiojamų kompiuterių ekspertas Mindaugas Žylius teigia, kad įsigyjant kompiuterį mokslams ir studijoms vertėtų prisiminti apie kelis svarbius dalykus.

Full HD ekranas su matine matrica

Ekrano dydį įprastai kiekvienas renkasi pagal savo poreikius. Tačiau raiškos atveju neverta ieškoti kompromisų – rinkitės Full HD. Tokia raiška užtikrina labai ryškų vaizdą ir leidžia ne tik dirbti ir mokytis maloniai, bet taip pat laisvą valandą praleisti žiūrint aukštos kokybės filmus. 

Geresniu pasirinkimu yra matinė, o ne blizgi ekrano matrica. Matinė matrica užtikrina didesnį naudojimosi nešiojamu kompiuteriu patogumą ypač po atviru dangumi, šviečiant ryškiai saulei. Be to, tokioje matricoje mažiau kaupiasi pastebimų nešvarumų. Turint kompiuterį su matinės matricos ekranu galima mažiau laiko skirti ekrano valymui ir patirti didesnį komfortą naudojantis įrenginiu lauke. Juk kai už lango gražus ruduo, mokymąsi maloniau iš bibliotekos ar namų perkelti į saulės nutviekstą pievą.

Nešiojamas kompiuteris studentui 

Renkantis nešiojamą kompiuterį kone kiekvienas atsižvelgia į disko talpą, tačiau ne mažiau svarbus yra jo tipas. SSD diskai yra daug geresnis pasirinkimas nei HDD. Priežasčių yra net keletas. SSD diskai užtikrina greitesnį duomenų perdavimą, veikia tyliau, o taip pat lėčiau įkaista, kas nešiojamų kompiuterių atvejais yra labai svarbu. Papildomai jie pasižymi didesniu patvarumu ir didesnių duomenų saugumu. SSD diskas ir našus procesorius leidžia tikėtis, kad nešiojamas kompiuteris dirbs sklandžiai ir sparčiai. Rekomenduojama rinktis „Intel Core i7“ ir „Intel Core i5“ atstovus, taip pat puikiai pasiteisina ir „Intel Core i3“ linijos processoriai.

Kas iš to? Didesnė tikimybė, kad kompiuteris tavęs neerzins, kai turėsi padaryti skubius namų darbus ar neiškrės kokio pokšto paskutinę naktį prieš egzaminą.

Patogi klaviatūra su apšvietimu

Paskaitų konspektavimas, darbų rašymas, komunikavimas socialiniuose tinkluose – visos šios veiklos tampa žymiai paprastesnės, kai nešiojamas kompiuteris gali pasigirti patogia klaviatūra. Poreikiai čia skirtingi, tačiau prieš įsigyjant konkretų modelį siūloma atkreipti dėmesį į klavišų išdėstymą.

Papildomas klaviatūros privalumas, be abejo, yra jos apšvietimas, kuris neretai gali nepaprastai praversti siekiant išvengti visos patalpos apšvietimo. Ne paslaptis, kad dažnai studentui nesvetimas mokymasis naktį.. Kodėl gi nepasirūpinus, kad šis procesas būtų patogesnis ir reikėtų mažiau vargti vieną po kitos renkant naujojo mokslinio atradimo raides?

Ilgas baterijos veikimo laikas

Net našiausias nešiojamas kompiuteris, pasižymintis plačiomis galimybėmis, nebus labai naudingas jei jo baterijos veikimo laikas bus trumpas. Juk tarp paskaitų ne visada atsiranda galimybė įkrauti įrenginį, todėl vertėtų atkreipti dėmesį į tokį nešiojamą kompiuterį, kuris galėtų veikti mažiausiai 4 – 5 valandas. Toks įrenginys leis jaustis mobiliam. Taigi atkreipkite dėmesį į baterijos talpą ir nebijokite konsultuotis, jei abejojate dėl konkretaus modelio.

Hibridinis („du viename“) nešiojamas kompiuteris

Hibdridinis, dar vadinamas „du viename“ ar konvertuojamas nešiojamas kompiuteris – praktiškas pasirinkimas studentui. Tokio tipo įrenginiu galima naudotis tiek kaip nešiojamu, tiek kaip planšetiniu kompiuteriu. Šį naudojimosi įvairiapusiškumą užtikrina speciali vyrių konstrukcija, kuri leidžia pasukti ekraną 360 kampu.

Rinkdamiesi studentui skirtą nešiojamą kompiuterį nepamirškite trijų dalykų:

* Nedideli išmatavimai ir mažas svoris leis patogiai nešioti įrenginį į paskaitas ir keliauti su juo į biblioteką.

* Ieškokite geriausio įrangos, našumo ir kainos santykio. Konsultuokitės.

* Naudojimosi patogumą garantuojantis, spartus ir našus nešiojamas kompiuteris – svarbiausia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS