„Netflix“ įkūrėjas skyrė 120 mln. dolerių JAV juodaodžių koledžų stipendijoms | Diena.lt

„NETFLIX“ ĮKŪRĖJAS SKYRĖ 120 MLN. DOLERIŲ JAV JUODAODŽIŲ KOLEDŽŲ STIPENDIJOMS

Transliavimo platformos „Netflix“ vadovas Reedas Hastingsas (Ridas Hastingsas) ir jo žmona filantropė trečiadienį skyrė 120 mln. dolerių (106,8 mln. eurų) istoriškai afroamerikiečių koledžams, kad šie iš šių pinigų finansuotų visas studijų išlaidas padengiančias stipendijas studentams.

Vieno iš „Netflix“ steigėjų ir jo žmonos Patty Quillin (Pati Kilin) dovana Spelmanų koledžui ir Morehouse'o (Morhauzo) koledžui – dviem Atlantos universitetams – ir juodaodžių studentų stipendijas finansuojančiai organizacijai „United Negro College Fund“ (UNCF) vadinama didžiausia per visą istoriją individualia auka tokioms stipendijoms.

„Abu turėjome puikaus išsilavinimo privilegiją ir norime padėti kitiems studentams, ypač spalvotiesiems, gauti tokią pačią pradžią gyvenime, – sakoma P. Quillin ir R. Hastingso pareiškime. – Istoriškai juodųjų koledžai ir universitetai puikiai dirba, bet yra blogesnėje padėtyje kalbant apie aukojimą.“

P. Quillin ir R. Hastingso skirta suma turi būti išleista per ateinantį dešimtmetį; šiais pinigais turi būti apmokėtos 200 studentų ketverių metų koledžų programos.

P. Quillin ir R. Hastingsas išreiškė viltį, kad šios stipendijos padės „pakeisti ištisas kartas [trukusią] neteisybę mūsų šalyje“.

R. Hastingsas, kuris jaunystėje dalyvavo vyriausybinėje savanorių programoje „Peace Corps“ ir mokė matematikos Esvatinyje (buv. Svazilande), kaip ir jo žmona seniai aukoja švietimo programoms.

„Apple“ neseniai pradėjo 100 mln. dolerių (89 mln. eurų) kovos su sisteminiu rasizmu iniciatyvą, o „Google“ įsipareigojo skirti 275 mln. dolerių (244,8 mln. eurų) padėti juodiesiems artistams „YouTube“, taip pat padėti finansuoti smulkųjį afroamerikiečių verslą ir kitus jų bendruomenei skirtus projektus.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

...

Pinigus reikia skirt ne jų stipendijoms, o jų kelionei į Afriką.

Grynas rasizmas

Kaip ten raudonodziams sekasi, ar visus jau isskerde?

Anonimas

Juodaji rasista BLOKUOTI ir nenaudoti ,,Netflikx,, Juodiesiems rasistams i snuki geleziniu baltu kumstimi. o dar geriau svinu i kakta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS