Pentagonas ieško kompiuterinių įsilaužėlių tikrinti jo sistemų saugumą | Diena.lt

PENTAGONAS IEŠKO KOMPIUTERINIŲ ĮSILAUŽĖLIŲ TIKRINTI JO SISTEMŲ SAUGUMĄ

  • 0

Pentagonas paskelbė ieškantis patyrusių kompiuterinių įsilaužėlių, kurie padėtų tikrinti JAV Gynybos departamento tinklalapių saugumą.

Atrinkti aukštųjų technologijų specialistai bus pakviesti mėginti įsilaužti į Gynybos departamento viešąsias interneto svetaines, vykdant bandomąją programą, kuria siekiama surasti ir pašalinti kibernetinio saugumo spragas.

Pasak Pentagono, JAV federalinė vyriausybė pirmąkart vykdys programą, per kurią pašaliečiai bus pakviesti mėginti įsibrauti į tinklalapius. Tokį metodą jau yra išbandžiusios kai kurios stambios bendrovės.

Gynybos pareigūnai šio plano metmenis išdėstė trečiadienį, bet nepateikė beveik jokių išsamesnių detalių, kaip veiks ši schema, kurios Pentagono sistemos bus tikrinamos ir kaip bus atlyginama šioje programoje dalyvausiantiems kompiuteriniams įsilaužėliams.

Programa „Hack the Pentagon“ (Nulaužti Pentagoną) bus pradėta įgyvendinti ateinantį mėnesį. Gynybos departamento pareigūnai ir teisininkai dar turi išspręsti kai kuriuos teisinius klausimus, kad vadinamiesiems baltakepuriams įsilaužėliams (white hat hackers), kurie tokia veikla užsiima nesiekdami padaryti žalos, būtų galima suteikti įgaliojimą laužtis į veikiančius Pentagono tinklalapius.

Gynybos sekretorius Ashtonas Carteris (Aštonas Karteris) sakė, kad jis „pakvies atsakingus įsilaužėlius išbandyti mūsų kompiuterinį saugumą“, pridūręs, kad tokia programa „sustiprins mūsų skaitmeninės gynybos priemones, o galiausiai – mūsų nacionalinį saugumą“.

Kalbėdamas per vieną technologijų pristatymo renginį San Fransiske, A.Carteris sakė, kad ši idėja buvo pasiskolinta iš Silicio slėnio, kurio IT bendrovės siūlo finansinį arba kitokį atlygį asmenims, aptinkantiems sistemų saugumo spragas.

„Stengiamės perimti tai, kas yra geriausia praktika, – aiškino jis. – Tai galimybė išnaudoti patirtį iš šalies ir užsitikrinti prieigą prie gerų žmonių. ... Daug geriau surasti pažeidžiamas vietas savo tinkluose tokiu būdu.“

Pasak pareigūnų, Gynybos departamento sistemos kiekvieną dieną patiria milijonus mėginimų įsilaužti.

Pentagonas nurodė, kad šioje bandomojoje programoje bus tikrinami vieši tinklai ir tinklalapiai, kuriuose nėra jokios jautrios informacijos arba darbuotojų asmeninių duomenų.

Šis projektas įvardijamas kaip „premijų“ programa, o A.Carteris sakė, kad joje dalyvaujantys įsilaužėliai gaus tam tikrą atlygį, bet daugiau detalių nepateikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS