Pirmas žvilgsnis į „Apple iPhone 12 Pro“ (apžvalga) | Diena.lt

PIRMAS ŽVILGSNIS Į „APPLE IPHONE 12 PRO“ (APŽVALGA)

  • 1

Ko gero daugeliui neduoda ramybės klausimas, kuo „iPhone 12 Pro“ tikrai geresnis nei „iPhone 11 Pro“, ar tikrai verta keisti savo praeitų metų modelį į naują ir kas apskritai jame pasikeitė? Varlė.lt specialistų manymu, „Pro“ modelis yra tikrai labai įdomus. Viena vertus, jis tikrai alsuoja prabanga tiek iš išorės, tiek savo viduje esančiomis technologijomis. Kita vertus, paprastas „iPhone 12“ irgi beveik idealus. Taigi kaip atrodo ir ką siūlo naujasis „iPhone 12 Pro“?

„Apple iPhone 12 Pro“ komplektacija

Naujojo „iPhone“ pakuotė itin kompaktiška. Kaip žinia, siekdamas mažinti aplinkos taršą, gamintojas iš visų „iPhone 12“ komplektacijos išėmė „EarPods“ ausines ir įkroviklį. Žinoma, šis sprendimas sulaukė itin daug komentarų ir vieni tuo piktinasi, kiti džiaugiasi, kad gamintojas neabejingas aplinkosaugos klausimams, o ausines dažnas perka aukštesnės klasės nei tos, kurios paprastai būdavo dėžutėje. Kaip bebūtų, komplektacijoje yra tik telefonas ir „USB-C“ į „Lightning“ laidas ir Varlė.lt specialistai pastebi, kad nereikės nustebti, jei ateityje šį sprendimą naudos ir kiti gamintojai.

„Apple iPhone 12 Pro“ dizainas

Pagaliau „iPhone“ dizainas sulaukė naujų vėjų. Iš tikrųjų naujiena atrodo kaip praeitos kartos „iPhone 4“ ir „iPhone 5“ hibridas ir reikėtų pasakyti, kad šis hibridas gavosi labai sėkmingas. „iPhone 12 Pro“ lyginant jį su praeitų metų „Pro“ modeliu, tapo keliais milimetrais didesnis, tačiau rankose jis jaučiasi labai patogiai ir kelia išties brangaus daikto įspūdį. Naujasis „iPhone“ yra kiek plonesnis, tačiau tokio įspūdžio nekelia dėl plokščių ir aštrių kraštinių.

Kalbant apie kraštines, vertėtų paminėti, kad „iPhone 12 Pro“ modelyje, kaip ir pirmtakų atvejais, jos pagamintos iš chirurginio lygio nerūdijančio plieno. Bendrai „iPhone 12 Pro“ dizainas dovanoja naujumo jausmą, kurio trūko kelis metus „Apple“ išmaniesiems. Gamintojas be tradicinių juodos, auksinės ir sidabrinės spalvų pasiūlė mėlyną ir reikėtų pastebėti, kad šis variantas atrodo labai įspūdingai. Gamintojas aprūpino „iPhone 12 Pro“ priekį specialiu stiklu, kurį pavadino keraminiu skydu (angl. Ceramic Shield). Taip pat verta paminėti apie patobulintą apsaugą nuo vandens. „iPhone 12 Pro“ gali būti 6 metrų gylyje panardintas iki  30 minučių. Palyginimui, praeitų metų modelis galėjo atlaikyti 4 metrus.

„Apple iPhone 12 Pro“ ekranas

Kur kas svarbesnių pakeitimų sulaukė ekranas. Šiais metais jis tapo didesnis ir užtikrinantis ne tik patogesnę, bet ir žymiai malonesnę įvairaus turinio peržiūrą. „iPhone 12 Pro“ turi 6.1 col. įstrižainės „Super Retina XDR“ ekraną ir tai yra vos 0,3 col. daugiau nei praeitame modelyje. Atrodo, kad ne toks ir didelis pakeitimas, tačiau vis dėlto, jis labai akivaizdus ir reikšmingas naudojimosi patirčiai. Turint omenyje praktiškai vienodus gabaritus, naujiena gavo pastebimai didesnį ekraną ir tai tikrai negali nedžiuginti. Taip pat turime tą pačią vieną geriausių OLED matricų, kokia yra aprūpintas ir „iPhone 11 Pro“.

„Apple iPhone 12 Pro“ našumas ir autonominio veikimo laikas

„Apple“ ir toliau kosminiu greičiu tobulina savo įrenginių galingumo atsargas. „iPhone 12 Pro“ yra aprūpintas „A14 Bionic“ procesoriumi, kuris lyginant su ankstesnės kartos lustu, yra iki 25 proc. spartesnis. Įsijungus sudėtingus žaidimus, galima pastebėti, kad išmanusis tikrai puikiai susitvarko su apkrova ir nėra jokių vėlavimų. Našumo atsargų šiame modelyje tikrai sočiai, naudotojui tik belieka sugalvoti, kaip jas išnaudoti.

Kaip žinia, „Apple“ oficialiai nepateikia savo įrenginių baterijos talpos parametro, o išreiškia jį laiku, kuriuo gali pasigirti produktas tam tikroje veikloje. Žvelgiant į šią informaciją, galima daryti prielaidą, kad šių metų „Pro“ turi mažesnės talpos bateriją, nes lyginant su „iPhone 11 Pro“ baterijos įkrovos atkuriant vaizdo įrašus turėtų užtekti viena valanda mažiau (17 val. vietoje 18-os val. praeitų metų modelyje). Bendrai testuojant įrenginį nepastebėta, kad naujiena veikia trumpiau, iš esmės tas autonominio veikimo laikas liko nepakitęs ir „Apple iPhone 12 Pro“ pilnai įkrautos baterijos turėtų užtekti dienai ar pusantros priklausomai nuo naudojimosi intensyvumo. Autonominis veikimas tikrai nesuprastėjo turint omenyje pažangesnį ir labiau energiją taupantį procesoriaus sprendimą.

„Apple iPhone 12 Pro“ kameros

„Apple“ gamintojas tikrai vertas aplodismentų vien dėl to, kad jis aklai neseka tokių tendencijų kaip „integruokime į telefoną 100 megapikselių kamerą ir pavadinkime ją geriausia!“. Kaip matome „iPhone“ išmaniajame pilnai užtenka 12 megapikselių kameros jutiklių tam, kad galima būtų gauti išties profesionalios kokybės nuotraukų ir vaizdo įrašų. Juk kaip žinia, kokybė priklauso tikrai ne nuo megapikselių skaičiaus. Lyginant su praeitų metų modeliu, „iPhone 12 Pro“ pagrindinė kamera gavo jutiklį su patobulinta f/1.6 diafragma („iPhone 11 Pro“ modelyje ji buvo f/1.8). Šių metų flagmano diafragma sugeba pagauti iki 27 proc. daugiau šviesos, o tai reiškia žymiai geresnę nuotraukų kokybę prasto apšvietimo sąlygomis. Itin plataus kampo objektyvas dabar turi naktinį režimą, kurio veikimas tikrai džiugina akį. Jo pirmtakas šiuo atžvilgiu šiek tiek atsilieka. Be to, didesnį kadrų detalumą ir aiškumą užtikrina speciali „Deep Fusion“ technologija.

Patobulintas vaizdo stabilumas, padidinta diafragma, pagerintos nuotraukų apdorojimo galimybės ir kiti patobulinimai be abejonės prisidėjo prie to, kad „iPhone 12 Pro“ fiksuoja dar aukštesnės kokybės vaizdus. Tiesa, dienos metu padarytos nuotraukos tiek su naujiena, tiek su praeitų metų modeliu labai panašios, bet ką iškart galima pastebėti – tai, kad „iPhone 12 Pro“ perteikia natūralesnes spalvas ir nelinksta į šiltus atspalvius kaip „iPhone 11 Pro“. Didžiausi skirtumai ryškėja tamsiuoju paros metu arba prasto apšvietimo sąlygomis. Itin plataus kampo objektyvo naktinio režimo veikimas duoda apie save žinoti gerąja prasme.

Kalbant apie „iPhone 12 Pro“ kameras, būtina paminėti naują modulį – „LiDAR“. Tai jutiklis, kuris moka nustatyti, kaip greitai grįžta atspindėta šviesa ir sukuria aplinkos erdvės žemėlapį. Iš esmės „LiDAR“ reikalingas programėlėms, kuriose išnaudojama papildytos realybės (AR) funkcija. Taip pat šis jutiklis padeda patobulinti fono išliejimo efektą portretuose, nes tiksliau nustato objektų ribas. Asmenukės tamsiuoju paros metu irgi gaunasi puikios kokybės. Dabar kadruose žymiai mažiau triukšmo, o vaizdo detalumas didesnis. Taigi, „iPhone“ kameros ir vėl vienos geriausių rinkoje ir suteikia plačias galimybes meninei saviraiškai.

Ką gali „iPhone“, „Apple Watch“ ir „AirPods“ kartu?

Ne paslaptis, kad naudojantis to paties gamintojo produktais pasiekiama daugiau ir kalba čia ne tiesiog apie abstraktų geriausią suderinamumą dėl to, kad gaminiai priklauso tai pačiai ekosistemai. Štai tik keli konkretūs pavyzdžiai, kokie šių produktų sinergijos privalumai. Suporuotos su „iPhone“ ar „Apple Watch“ „AirPods“ ausinės suteikia nepakartojamos garso patirties. Labai patogu, kad „iPhone“ telefone iššoka pranešimai, kada metas įkrauti ausines, tačiau dar didesnis patogumas tas, kad einant bėgioti telefoną galima palikti namuose, nes „Music“ programėlė „Apple Watch“ išmaniajame laikrodyje visiškai suderinama su „iPhone“ mediateka, todėl nereiks kiekvieną kartą traukti telefoną, kai norėsite įjungti norimą muzikos kūrinį.

Apibendrinimas

Be abejonės, „iPhone 12 Pro“ yra tobulesnė „iPhone 11 Pro“ versija, tačiau ar verta iškart pamiršti praeitų metų modelį ir bėgti pirkti naujo? Spręsti, žinoma, jums, tačiau jei turite senesnį modelį ar galvojate apie savo pirmąjį „iPhone“, be abejonės pagalvokite apie šių metų flagmaną. Pasak Varlė.lt specialistų, atnaujintas dizainas, patobulintos kameros galimybės ir dar daugiau galingumo atsargų tikrai yra verti savo kainos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

iPhone

Su Apple esu nuo 2015 metų. Pasilieku tik makbuką, planšetę ir Apple tv. Su telefonais baigiu. Įsigįsiu paprastą, ne išmanųjį. Viskas jau pas juos per greit keičiasi, tai jau pradeda nebepatikti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS