Pokalbių robotai užkariauja „Facebook“: kuriuos verta išbandyti? | Diena.lt

POKALBIŲ ROBOTAI UŽKARIAUJA „FACEBOOK“: KURIUOS VERTA IŠBANDYTI?

  • 0

Turbūt daugeliui teko susidurti su virtualiais klientų aptarnavimo asistentais, kurie internetinėse svetainėse siūlosi atsakyti į rūpimus klausimus. Tokio tipo pokalbių robotai kasdien tampa vis išmanesni ir net persikėlė į „Facebook Messenger“ programėlę – vadinamieji botai čia jau tapo kelionių, muzikos ir net medicinos konsultantais.

Arnoldas Lukošius, mobiliųjų telefonų ekspertas, pristato 4 dirbtinio intelekto pagrindu veikiančius botus, kurie gali padėti išspręsti daugelį kasdienių iššūkių. Kiekvieną jų rasite savo „Messenger“ susirašinėjimo programėlėje – paieškos laukelyje tereikia įrašyti boto pavadinimą (taip lyg ieškotumėte susirašinėjimo su draugu) ir paspausti „Discover“ (liet. Atrasti).

1. Skrydžiai ir nakvynės – viskuo pasirūpins robotas

Ruošiantis kelionei, surasti tinkamą skrydį, viešbutį ar net restoraną – užtrunka nemažai laiko. Visa tai gali būti padaryta už jus, tereikia atrasti specialių kelionių pasiūlymų botą „Eddy Travels“.

Pridėję šį pokalbių robotą į savo susirašinėjimo programėlės langą, galėsite tiesiogiai bendrauti su virtualiu kelionių konsultantu, kuris pagal jūsų atsakymus pateiks geriausius skrydžių laikus ir kainas bei patraukliausius apgyvendinimo vietų pasiūlymus. Dar daugiau – išmanusis botas galės pasirūpinti jūsų draudimu, duoti naudingų kelionės patarimų ar net padėti surasti geriausius restoranus pasirinktame mieste.

2. Patarėjas sveikatos klausimais

Daugeliui neretai kyla klausimų, susijusių su sveikata, tačiau ne dėl kiekvieno iš jų būtina skubėti į gydytojo kabinetą. Atsakymus į juos ir nemokamus patarimus galima gauti iš „Florence Chat“ roboto.

Šis išmanusis botas yra atviras visiems – nesvarbu, ar norėtumėte sužinoti, kodėl kūdikiui galėjo pasireikšti alerginė reakcija, kokios gali būti galvos skausmo priežastys ar kaip reikėtų derinti skirtingus vitaminus. Be to, šis asistentas gali priminti išgerti gydytojo paskirtus vaistus, sekti svorį bei motyvuoti labiau rūpintis savo sveikata.

3. Dainų identifikatorius

Galvoje skamba patinkančios dainos eilutė, bet niekaip negalite prisiminti kūrinio pavadinimo? Ne bėda – rasti mėgstamą melodiją padės dainas pagal jų pavadinimą arba žodžius atpažįstantis botas „Scope Bot“.

Juo naudotis labai paprasta – pridėjus botą į „Facebook Messenger“ langą, rašykite „Scope“ ir šalia dainos pavadinimą ar žodžius, kuriuos pamenate. Botas pateiks tiksliausią jūsų užklausą atitinkantį rezultatą. Jei jis vis tik neteisingas, rašykite „Wrong“ (liet. Klaidinga) ir interaktyvusis pokalbių robotas pateiks naujų galimos dainos pasiūlymų.

4. Botas melomanams

Muzikos besiklausantys populiariojoje platformoje „Spotify“, turėtų išbandyti ir specialiai jai sukurtą išmanųjį botą. Jis gali padėti atrasti naujų dainų, pasiūlyti paklausyti muzikos pagal jūsų nuotaiką, veiklą arba pasirinktą žanrą.

Šis pokalbių robotas vertinamas tiek dėl muzikos rekomendacijų, tiek dėl galimybės pasiklausyti dainų įrašų (30 sekundžių) net neišėjus iš „Messenger“ platformos. Be to, norėdami pasidalinti muzika su draugais, čia jas galėsite greitai atrasti ir rinktis iš viso „Spotify“ katalogo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS