Prancūzija nurodė „Apple“ sustabdyti „iPhone 12“ pardavimus dėl per didelės spinduliuotės | Diena.lt

PRANCŪZIJA NURODĖ „APPLE“ SUSTABDYTI „IPHONE 12“ PARDAVIMUS DĖL PER DIDELĖS SPINDULIUOTĖS

Prancūzijos reguliavimo institucija antradienį nurodė JAV technologijų milžinei „Apple“ sustabdyti „iPhone 12“ pardavimus šioje šalyje dėl jų per didelės elektromagnetinės spinduliuotės bei atitinkamai pertvarkyti jau naudojamus šio modelio mobiliojo ryšio telefonus.

Radijo dažnius reguliuojanti Prancūzijos agentūra ANFR pranešė, kad bandymų metu nustatyta, jog „iPhone 12“ skleidžia daugiau elektromagnetinių bangų nei leidžiama saugiam naudojimui.

„Nurodyta „Apple“ nuo rugsėjo 12-osios pašalinti „iPhone 12“ iš pardavimų Prancūzijoje dėl to, kad šis telefono modelis viršija leistiną elektromagnetinių bangų sugerties organizme ribą“, – teigiama ANFR pranešime.

Reguliuotoja pažymėjo, jog akredituotos laboratorijos nustatė, jog atliekant bandymus, imituojančius telefono laikymą rankoje arba kišenėje, elektromagnetinės energijos absorbcija organizme yra 5,74 vato vienam kilogramui. Tuo tarpu pagal Europoje galiojančius standartus ši viršutinė riba yra 4,0 vato kilogramui.

„Kalbant apie jau parduotus telefonus, „Apple“ privalo per trumpiausią laiką imtis pertvarkymo priemonių, kad šie  telefonai atitiktų reikalavimus“, – nurodo ANFR ir įspėja, kad „priešingu atveju „Apple“ privalės juos atšaukti“.

Kelių valstybių reguliavimo institucijos yra nustačiusios elektromagnetinės spinduliuotės, kurią gali skleisti mobiliojo ryšio telefonai, ribas, kad būtų išvengta neigiamo poveikio sveikatai.

Savo ruožtu Pasaulio sveikatos organizacija savo interneto svetainėje skelbia, kad atlikus daugybę tyrimų „nenustatyta, kad mobiliųjų telefonų naudojimas keltų neigiamą poveikį sveikatai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS