Princas Harry: klimato kaitos mokslas nepaneigiamas | Diena.lt

PRINCAS HARRY: KLIMATO KAITOS MOKSLAS NEPANEIGIAMAS

Botsvanoje lankydamasis Didžiosios Britanijos princas Harry'is pareiškė paramą aplinkosaugos aktyvistei paauglei Gretai Thunberg ir prieš klimato kaitą protestuojantiems moksleiviams bei įspėjo, kad planeta „susiduria lenktynėse su laiku, ir mes jas pralaimime“.

Pasak princo Harry'io, klimato kaitos mokslas yra „nepaneigiamas“, ir jis nesuvokia, kaip kas nors gali atsisakyti pripažinti, kad tai vyksta. Princo teigimu, nėra jokio pasiteisinimo toliau neigti klimato kaitą, nes mokslas „nepaneigiamas“.

„Nemanau, kad yra kas nors šiame pasaulyje, kas gali paneigti mokslą – nepaneigiamą mokslą ir faktus (...). Nesvarbu, kas esame – jūs, mes, vaikai, lyderiai, bet kas – niekas negali paneigti mokslo“, – teigė jis.

„Pasaulio vaikai streikuoja“, – teigė princas, omenyje turėdamas visuotinį jaunimo judėjimą prieš klimato kaitą, vadovaujamą švedų paauglės G. Thunberg. „Tai lenktynės su laiku, kurias mes pralaimime. Visi tai žino. Nėra pasiteisinimo to nežinoti“, – aiškino Harry'is.

Princas Harry'is ketvirtadienį vienas atvyko vizito į Botsvaną, tuo metu jo sutuoktinė Meghan Markle ir keturių mėnesių amžiaus sūnus Archie'is liko Pietų Afrikos Respublikoje (PAR).

Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos nariai anksčiau šią savaitę leidosi į 10 dienų trukmės turą po Afriką.

Botsvanoje Harry'is prisijungė prie 200 moksleivių ir sodino medžius. Sasekso kunigaikštis Harry'is pasodino baobabą – tai medis, „kuriam Afrikoje kyla didelis pavojus“.

„Jei jūs rūpinsitės gamta, ji rūpinsis jumis“, – pareiškė princas Harry'is.

Vizitą Botsvanoje užbaigęs princas Harry'is keliaus į Angolą. Angoloje jis apsilankys išvalytame minų lauke, per kurį 1997 metais perėjo velionė jo motina princesė Diana.

GALERIJA

  • Princas Harry: klimato kaitos mokslas nepaneigiamas
  • Princas Harry: klimato kaitos mokslas nepaneigiamas
  • Princas Harry: klimato kaitos mokslas nepaneigiamas
EPA-ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Klimatas

Klimatas keiciasi bet zmogaus veikla ci Ne prciom

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

KADA LIETUVOS MOKSLININKAI SUPAŽINDINS PASAULĮ su GEOFIZIKO, inžinieriaus ROMUALDO ZUBINO , ATRASTAIS TREČIUOJU IR KETVIRTUOJU ŽEMĖS AŠIES FIZINIAIS JUDĖJIMAIS?!!!! Šie PASAULINIAI ATRADIMAI PRANEŠA, kad - KLIMATAS KINTA DĖL ŽEMĖS AŠIES PASVYRIMO KAMPO - į METUS po 0, 07 radialinio laipsnio!!!!!!!!!!!!!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS