Rengiama Nacionalinė saugesnio interneto viktorina | Diena.lt

RENGIAMA NACIONALINĖ SAUGESNIO INTERNETO VIKTORINA

  • 0

Pirmą kartą Lietuvoje vasario 8-12 dienomis rengiama Nacionalinė saugesnio interneto viktorina. Šiuo renginiu Lietuva prisijungia prie Saugesnio interneto dienos 2021 iniciatyvos, kuri minima 150 pasaulio šalių.

Vis daugiau gyvenimo sričių perkeliant kitapus ekrano, susiduriame su vis daugiau iššūkių ir klausimų. Su kokiomis grėsmėmis, bendraudami ir žaisdami internete, susiduria vaikai ir jaunuoliai? Ar tikrai asmeninė informacija turėtų būti lengvai pasiekiama? Kaip elgtis susidūrus su žalingu turiniu internete?

Asociacija „Langas į ateitį“ kartu su projektu „Prisijungusi Lietuva“ kviečia moksleivius burti komandas, dalyvauti Nacionalinėje saugesnio interneto viktorinoje vasario 8-12 dienomis bei diskutuoti apie saugesnį elgesį internete.

Iki vasario 5 dienos 4-6 klasių moksleiviai kartu su komandomis ir jų vadovais (mokytoju, bibliotekininku ar kitu suaugusiuoju) kviečiami registruotis svetainėje www.prisijungusi.lt. Viktorina vyks keturias dienas, o kiekvienos dienos užduotys bus skirtos tam tikrai saugesnio interneto temai: internetiniams žaidimams, informacijos ir nuotraukų dalijimuisi internete, žalingam turiniui internete, bendravimui su internetiniais draugais. Dešimt geriausiai pasirodžiusių komandų bus apdovanotos prizais, o šiemet jie tikrai inovatyvūs – net 10 dronų.

Kiekviena viktorinos diena bus praturtinta ir specialiomis edukacinėmis pamokėlėmis. Jose savo srities ekspertai bendraus su vaikais apie tai, kaip internete būti saugesniems. Kiekvieną dieną projekto „Prisijungusi Lietuva“ „Youtube“ paskyroje bus paskelbiama nauja edukacinė pamokėlė, kurią galėsite stebėti jums patogiu laiku.

Organizatoriai kviečia aktyviai dalyvauti visose veiklose bei kurti geresnį internetą kartu. Daugiau informacijos www.draugiskasinternetas.lt ir www.prisijungusi.lt.


Apie projektą „Prisijungusi Lietuva“ (www.prisijungusi.lt)

Projektu siekiama skatinti Lietuvos gyventojus įgyti reikalingų įgūdžių efektyviai, įvairiapusiškai, saugiai ir atsakingai naudotis internetu, į šias veiklas aktyviai įtraukiant vietos bendruomenes.

Projektą įgyvendina Informacinės visuomenės plėtros komitetas kartu su partneriais: asociacija „Langas į ateitį“, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS