„Samsung“ nebegamins telefonų Kinijoje | Diena.lt

„SAMSUNG“ NEBEGAMINS TELEFONŲ KINIJOJE

  • 6

Dėl vis didesnės konkurencijos Pietų Korėjos milžinas „Samsung“ nebegamins telefonų Kinijoje, pranešė pati bendrovė.

„Samsung“ nėra pirmasis telefonų gamintojas, dėl augančių išlaidų ir ekonomikos lėtėjimo nusprendęs perkelti telefonų gamybą iš Kinijos daugiausia į Pietryčių Azijos šalis, rašo „Reuters“.

Anksčiau „Sony“ taip pat paskelbė telefonų gamybą perkelsianti iš Kinijos į Tailandą. Šiuo metu iš didžiųjų užsienio telefonų gamintojų tik „Apple“ tebegamina telefonus Kinijoje.

Pirmąjį šių metų ketvirtį „Samsung“ telefonai sudarė vos 1 proc. rinkos. Palyginti, 2013-ųjų viduryje „Samsung“ rinkos dalis siekė apie 15 proc., rodo rinkos tyrimų bendrovės „Counterpoint“ duomenys. Pasak bendrovės, „Samsung“ vietą Kinijos rinkoje užėmė kinų gamintojai „Huawei“ ir „Xiaomi“.

„Kinijoje žmonės perka pigesnius telefonus iš vietos gamintojų, o brangesnius – iš „Apple“ ar „Huawei“. „Samsung“ nėra galimybių atgauti turėtą rinkos dalį“, – sakė investicijų banko „Cape Investment & Securities“ analitikas Park Sung-soonas.

Didžiausias pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojas „Samsung“ tvirtino priėmęs sudėtingą, bet būtiną sprendimą nutraukti gamybą Kinijoje.

„Gamybos įrengimai bus perkelti į kitas gamyklas visame pasaulyje, priklausomai nuo rinkos poreikių“, – teigiama „Samsung“ pranešime.

Pastaraisiais metais bendrovė išplėtė gamybos pajėgumus tokiose šalyse, kaip Indija ir Vietnamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Visiskas slamstas Samsungas tapo.

Čiubaka

Šiaip Xiomi yra HUAWEI dukterinė įmonė, tad jei imant abi (Xiomi ir Huawei), tai didžiausias ragelių gamintojas pasaulyje vienareikšmiškai - kiniečių "brendas". Samsungui ir taip šie metai ne per geriausi, praranda rinką, ypač Kinijoje. O perkelia gamybą tikriausiai, nes bijo sankcijų nuo jankių. Juk didžioji dalis telefono (Samsung) komponentų yra pagamintų Kinijoje ir nesvarbu jog jie surenkami P. Korėjoje; googlis irgi nutraukė palaikymą naujiems Huawei dėl to paties. Dėl Sony, nežinau, nors komponentus jiems kinai jau seniai gamino

Notiniui

Gesintuva nešiojies?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS