Skristi į Marsą siekiantis lietuvis M. Byčius: jei išvykčiau, grįžti nebebūtų prasmės | Diena.lt

SKRISTI Į MARSĄ SIEKIANTIS LIETUVIS M. BYČIUS: JEI IŠVYKČIAU, GRĮŽTI NEBEBŪTŲ PRASMĖS

  • 1

Organizacija „Mars One“ po dešimtmečio į Marsą planuoja nuskraidinti pirmuosius žmones, kurie kaimyninėje planetoje įkurs koloniją ir liks ten gyventi. Bilieto į vieną pusę siekia ir mažiausiai penki lietuviai, o vienas jų, 24-erių Marijus Byčius, teigia su nekantrumu laukiantis, kada bus paskelbti pirmi laimingieji. Dėl tokios galimybės jis nedvejodamas atsisveikintų su žmona ir visais artimaisiais, rašo portalas 15 min.lt. 

Dar neprasidėjus registracijai vyras kreipėsi į projekto organizatorius klausdamas, kada bus galima pateikti savo kandidatūrą, ir buvo vienas pirmųjų, užpildžiusių paraišką. „Nesvarsčiau nė akimirkos: žinojau, kad reikia bandyti“, – sako jis.

Pati kelionė būsimiems jos dalyviams nekainuos – tik registruojantis reikėjo susimokėti simbolinį mokestį. Iš kitos pusės, dėl šios avantiūros teks atsisakyti visko: grąžinti Marso kolonistų į Žemę neplanuojama.

Ar nebūtų skaudu Žemėje palikti visus draugus, artimuosius, žmoną, vaikus? „Žmona ir artimieji, aišku, apie tai žino. Vaikų dar neturime, bet misija planuojama po 10 metų, tad visko gali būti. Ko gero, tai ir buvo sunkiausia apsisprendimo dalis, bet tas vidinis noras, jei jau yra galimybė – verta pabandyti. Tikrai norėčiau, tikrai galėčiau atiduoti viską tam tikslui, jei praeičiau toliau. Tokios progos nesinorėjo praleisti. Gyvenime stengiuosi visas progas išnaudoti“, – entuziastingai šnekėjo M.Byčius.

M. Byčiaus anketą projektui „Mars One“ galite pamatyti čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

www

jei vaiku neturi tai ir zmonai nereikalingas ir ko gero ir ji jam tiek rupi. Arba ligonis ar As......s......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS