Specialisto patarimas: jei to negali pasakyti mamai, nerašyk ir feisbuke | Diena.lt

SPECIALISTO PATARIMAS: JEI TO NEGALI PASAKYTI MAMAI, NERAŠYK IR FEISBUKE

  • 5

Jau netrukus populiariausi socialiniai tinklai „Facebook“, „Instagram“ ir „Messenger“ bus papildyti dirbtinio intelekto pokalbių robotais. Nauja funkcija leis bendrauti daugiau nei su 30 skirtingų robotų ir vartotojai atras reikiamą informaciją greičiau ir žaismingiau, praneša LNK.

Apie tai plačiau papasakojo socialinių medijų ekspertas Darius Gerulis.

– Kam reikia tų 30 skirtingų robotų? Ką jie darys?

– Vartotojai nėra lygūs vieni kitiems. Turime skirtingas demografines grupes, jaunesnius ir vyresnius vartotojus. Kiekvienas socialiniuose tinkluose bendrauja skirtingai. Kad „Meta“ galėtų arčiau prieiti prie tų 30 tipažų, tiesiog sukurti skirtingi tipažai.

– Jūsų spėjimu, kas čia bus?

– Vartotojai turi suprasti, kad dirbtinis intelektas šiandien nėra kaip filme „Matrica“. Tai tiesiog labai sudėtingas susirašinėjimo modelis. Mano perspektyvoje, tai yra dar penkiametis dirbtinis intelektas. Jis gali gaminti paveikslėlius, kurti tekstus, bet dar tik penkiametis. Ateitis dar prieš akis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– O kiek laiko reikės jam užaugti?

– Labai, labai greitai. Yra technologijų akceleracija. Manau iki 2 metų.

– Kaip „Meta“ sako, bus ir smagiau, ir greičiau. Bet šalia smagumo, teks susimokėti. Kaina – informacija apie mus. Ką „Meta“ gali padaryti su ta informacija ir ką tikrai darys?

– Europos Sąjunga šiuo metu labai valdo vadinamuosius sausainėlius – „cookies“. Ir marketingistai, ir žmonės artėja prie gyvenimo be sausainėlių. Čia bus labai sunku pagauti tikrą vartotoją, todėl atsiranda dirbtinis intelektas, kuris padės paprasčiau surasti turinį.

– Ar nėra pavojaus, kad „Meta“, gavusi tiek daug informacijos apie mus, galės ją panaudoti prieš vartotojus?

– Kaip ir mes pasirašome vartotojo teises, taip ir jie turi savo reglamentus. Pastarieji labai griežtai reguliuojami Europos Sąjungos. Tačiau, žinoma, mes vis tiek rizikuojame.

– Senasis žemynas turbūt tikrai yra lyderis, siekiantis pažaboti socialinius tinklus. Kas suvaldys tokį socialinių tinklų gigantą?

Jūs jau naudojate dirbtinį intelektą, tik to dar nežinote.

– Visi turi suprasti, kad „Meta“ aptarnauja pusę gaublio, pusę pasaulio, ten darbuotojų yra penkiaženklė suma. Visų aptarnauti nepavyks.

– Kokia jūsų rekomendacija? 

– Pasakysiu paprastai – jei kažkokio dalyko negali pasakyti savo mamai, broliui, artimam žmogui, nerašyk to ir į socialinius tinklus. Prieš 10 metų visi sukeldavo po 300 nuotraukų iš vakarėlių. Šiandien ypatingai turime filtruoti, ką įsikeliame. Visi tie vaizdai gali būti nutekinti. Tai, kas lieka internete, lieka amžiams.

– Jūs pats naudositės šio roboto paslaugomis?

– Manau, kad taip. Jūs jau naudojate dirbtinį intelektą, tik to dar nežinote. Parašėte į „Telia“, iššoko pokalbis, štai jums ir dirbtinis intelektas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

facebook'as

tik kompeksuotiems nesusitupėjusiems.

Šiaip

Jau dabar pastebėjau, kad su nedideliu kiekiu reklamos dar pusė bėdos, bet kai užgriozdina visą internetą, tai jis jau " nebepasivelka" ir lėtėja greitis. Ir tokių atveju gali susipykti net geresiausi draugai, jeigu pastoviai šiaurinės kvailas žinutes. Kita medalio pusė , kai atsidaro peržiūrėti draugų Facebook ir pas visus pamatai tuos pačius tekstus kažkieno sukurtus juokelius ar reklamas, tada graudu- atrodo, kad tas žmogus neturi ką pasakyti, tiesiog plaukia pasroviui be savo idėjų ir minčių. O dar blogiau, kai sukuria sąsajas nemokamos ir susieja su negatyvią informacija, tokiu atveju galima ir į teismą paduoti už neteisingos informacijos pateikimą.

Tas pats per tapati

Zinot yra it expertas lietuvoj sukuriuo pakalbam apie tai, nevelkit zmoniu i pozicija kuria jus rasot
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS