„Twitter“ baus vartotojus, skelbiančius melagingą informaciją apie COVID-19 | Diena.lt

„TWITTER“ BAUS VARTOTOJUS, SKELBIANČIUS MELAGINGĄ INFORMACIJĄ APIE COVID-19

Socialinis tinklas „Twitter“ pirmadienį pranešė, kad žymės klaidinančias žinutes apie vakcinas nuo pandeminio koronaviruso ir įspės tokią dezinformaciją skleidžiančius vartotojus, o šiems darant pakartotinius pažeidimus, jie bus visam laikui blokuojami.

Populiari socialinės žiniasklaidos platforma įdiegė „smūgio sistemą“, kuri po penktos taisykles pažeidžiančios žinutės visam laikui blokuos vartotoją.

„Manome, kad smūgio sistema padės šviesti visuomenę apie mūsų politiką ir mažins potencialiai žalingos ir klaidinančios informacijos sklaidą tviteryje“, – nurodė San Franciske įsikūrusi kompanija tinklaraštyje paskelbtame pranešime.

„Ypač už pakartotinius vidutinio sunkumo ir sunkius mūsų taisyklių pažeidimus“, – pridūrė kompanija.

„Twitter“ vartotojai gaus įspėjimą – vadinamąjį smūgį, kai jų žinutė bus pažymima kaip klaidinanti arba turės būti pašalinta dėl platformos taisyklių pažeidimo.

Po antro ir trečio „smūgio“ taisykles pažeidusio vartotojo paskyra bus blokuojama 12 valandų.

Po ketvirto pažeidimo paskyra bus blokuojama septynioms dienoms, o po penkto – visam laikui, nurodė kompanija.

Praėjusiais metais „Twitter“ ėmė raginti vartotojus šalinti klaidinančias žinutes apie COVID-19, įskaitant teiginius, esą vakcinos nuo pandeminio koronaviruso skirtos pakenkti žmonėms ar juos kontroliuoti.

Ypač už pakartotinius vidutinio sunkumo ir sunkius mūsų taisyklių pažeidimus.

Platforma taip pat nusitaikė į jokiais įrodymais nepagrįstus teiginius apie vakcinų šalutinį poveikį ir žinutes, kuriose skleidžiama tikrovės neatitinkanti informacija apie pandemiją.

Nuo tada „Twitter“ pašalino daugiau nei 8 400 žinučių ir įspėjo maždaug 11,5 mln. vartotojų apie tinklo taisyklių, susijusių su informacija apie COVID-19, pažeidimus.

Analogišką „smūgio sistemą“ tviteris taiko ir žinutėms su klaidinančia informacija apie rinkimus. Buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) paskyra buvo visam laikui užblokuota už pakartotinius pažeidimus, įskaitant žinutes, kurios, anot platformos, gali kurstyti smurtą ir kuriose reiškiamos abejonės rinkimų proceso sąžiningumu.

Daugelyje pasaulio šalių jau vykdomos vakcinacijos nuo COVID-19 kampanijos, turinčios padėti žmonėms išlikti sveikais ir greičiau sugrįžti į įprasto gyvenimo vėžes.

„YouTube“ ir „Facebook“ taip pat yra tarp socialinės žiniasklaidos platformų, kurios ėmėsi žingsnių kovoti su melagingos informacijos apie pandemiją ir vakcinas sklaida.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Cukerbergas kontroliuos kas teisus o ka ir sodinti. Shasgojai, apsikaskit lapais zydai valdo.

Cenzorius

Cenzura visur... Latviai net minciu cenzura ivede!

tai ne

Bana tam twiteriui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS