Valstybės departamentas: JAV apriboja „Huawei“ galimybes naudotis JAV technologijomis | Diena.lt

VALSTYBĖS DEPARTAMENTAS: JAV APRIBOJA „HUAWEI“ GALIMYBES NAUDOTIS JAV TECHNOLOGIJOMIS

JAV apriboja Kinijos technologijų kompanijos „Huawei“ galimybes naudotis amerikietiškomis technologijomis, teigiama JAV valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo (Maiko Pompėjo) pirmadienį išplatintame pranešime.

„Šiandien sudavėme tiesioginį smūgį „Huawei“ ir Kinijos komunistų partijai, dar labiau apribodami „Huawei“ galimybes įsigyti JAV technologijų“, – teigiama tviteryje paskelbtame M. Pompeo pranešime.

Jis pažymėjo, kad JAV tokiu būdu sumažino „Huawei“ galimybes „kelti grėsmę pasaulio tinklų vientisumui ir amerikiečių asmeniniams duomenims“.

„Mes netoleruosime Kinijos komunistų partijos bandymų kelti grėsmę mūsų piliečių privatumui, mūsų verslo intelektinei nuosavybei ar naujos kartos tinklų vientisumui visame pasaulyje“, – sakoma pranešime.

JAV Valstybės departamentas taip pat pranešė, kad Prekybos departamentas įtraukė 38 su „Huawei“ susijusius asmenis į savo sąrašą užsieniečių, kurie negali gauti tam tikrų JAV konfidencialių technologijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pervelai

atsibudo pats ir ispuoselejo slybina ant savo galvos o gal tai buvo samonigai padaryta u spec t su tikslu sumazinti 1 galybe paskirscius po lygiai kad butu lengviau kontrliut politzemelapi su ivykiais ?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS