Vatikane pristatytas išmanusis rožinis | Diena.lt

VATIKANE PRISTATYTAS IŠMANUSIS ROŽINIS

  • 6

Šventojo Sosto spaudos salėje buvo pristatytas išmanusis rožinis – eRosary. Tai nesudėtingas elektroninis įrenginys, veikiantis kartu su programėle "Click To Pray", skirtas visų pirma jaunimui. Jo paskirtis – priartinti prie jaunimo Rožinio maldą, išmokyti melstis ir paraginti kalbėti šią maldą už taiką pasaulyje.

Išmanusis rožinis – paprastą apyrankę primenantis dešimties karoliukų vėrinys su kryžiumi. Jis veikia prijungtas prie mobiliajame telefone įdiegtos programėlės "Click To Pray".

Įrenginys aktyvuojamas automatiškai, kai vėrinį ant dešinės rankos riešo nešiojantis žmogus, pakėlęs ranką, persižegnoja. Toliau pati programėlė veda žmogų per Rožinio maldą, trumpai įvesdina į kiekvieną slėpinį. Galima nusistatyti mokymosi režimą: tuo metu programėlė moko Rožinio maldos.

Išmanusis rožinis buvo sukurtas Pasaulinio popiežiaus maldos tinklo iniciatyva. Kaip sakė pristatyme kalbėjęs tinklo direktorius tėvas Frédéricas Fornosas SJ, išmanusis rožinis neatsitiktinai pristatomas spalio mėnesį, nes šis mėnuo Bažnyčios tradicijoje nuo seno yra skirtas Rožnio maldai. Be to, šiemet sukanka 175 metai nuo Pasaulinio popiežiaus maldos tinklo įkūrimo.

Kartu su išmaniuoju rožiniu naudojamą programėlę "Click To Pray" jau šių metų pradžioje pristatė ir jaunimui pasiūlė pats popiežius Pranciškus. Vieną sausio mėnesio sekmadienį Viešpaties Angelo maldos proga jis sakė: "Internetas ir socialiniai tinklai yra naujos mūsų laikų priemonės, padedančios palaikyti su kitais ryšius, dalytis vertybėmis ir sumanymais, išreikšti bendruomeniškumo troškimą. Tinklas gali padėti ir bendruomeniškai melstis, melstis kartu."

Tąkart, kalbėdamas iš Vatikano rūmų lango, popiežius paspaudė mygtuką planšetinio kompiuterio ekrane ir sukūrė savo paskyrą "Click to Pray" tinkle. Jame skelbiamos popiežiaus maldos intencijos ir prisijungusieji gali melstis kartu su popiežiumi.

"Raginu visų pirma jaunimą parsisiųsti programėlę "Click To Pray" ir kalbėti kartu su manimi Rožinį už taiką", – tąkart ragino popiežius. Dabar pristatytas ir kartu su šia programėle veikiantis išmanusis rožinis.

Pasaulinis popiežiaus maldos tinklas, anksčiau vadintas popiežiaus maldos apaštalavimo judėjimu, veikia jau 175 metus ir yra žinomas daugelyje pasaulio šalių.

GALERIJA

  • Vatikane pristatytas išmanusis rožinis
vaticannews.va nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

Brigityt, o grupinės masturbacijos nebandei?.. ;D

Brigita

Panašu, kad visi čia komentuojantys žeria replikas nė neskaitę straipsnio. Programėlė yra puiki ir labai pagirtinas šis Vatikano žingsnis išnaudoti šiuolaikines technologijas siekiant pritraukti technologijų kartos jaunimą. Pasaulis nestovi vietoje, jeigu Bažnyčia nori išlikti aktyvia šiuolaikinio žmogaus gyvenime ji taip pat privalo eiti koja kojon su laikmečiu, o ne glūdėti įstrigusi viduramžiuose, tą tad ir bando daryti. Puiki iniciatyva ir tikrai geras jausmas įsijungus programėlę prisijungti bendroje maldoje su pačiu Popiežiumi. Na, o visiems tiems piktiems komentatoriams tiesiog linkiu Viešpaties ramybės.

chi - juokas

Jau netrukus ir pats Dievas bus "iškviestas" - nereikės jam ir melstis, o tik užduoti ir atsakyti į klausimus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS