"Avilį" pakeitė bravoras "Prie Katedros" Pereiti į pagrindinį turinį

"Avilį" pakeitė bravoras "Prie Katedros"

2009-11-07 21:15
Neįprasta: alaus restoranas "Prie Katedros" pasimėgauti šiuo gėrimu kviečia jaukioje ramioje aplinkoje.
Neįprasta: alaus restoranas "Prie Katedros" pasimėgauti šiuo gėrimu kviečia jaukioje ramioje aplinkoje. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Atsigaivinti bokalu šalto alaus galima ne tik kaimiško stiliaus užeigose ar prigrūstuose baruose. Alaus restoranas "Prie Katedros" (Gedimino pr. 5) šio gėrimo gerbėjams siūlo atsipalaiduoti jaukioje aplinkoje.

Buvusį garsų alaus restoraną "Avilys" pakeitė naujokas – alaus bravoras "Prie Katedros". Pavadinimas iš pirmo žvilgsnio atrodo keistas, tačiau įkūrėjai paaiškina, kad tai – ne atsitiktinumas. Esą alaus istorija apskritai prasidėjo nuo bažnyčių ir vienuolynų, kurioms išlaikyti vienuoliai uždirbdavo virdami vyną arba alų.

Be to, vardą, žinoma, pasufleravo vieta – restoranas įsikūręs vos už minutės kelio nuo garsiausio Vilniaus pastato. Pabrėždami, kad pavadinimas jiems tikrai svarbus, dalį gaunamo pelno bravoro savininkai žada skirti Arkikatedros reikalams.

Rūsyje įsikūręs restoranas "Prie Katedros" į tipišką aludę tikrai nepanašus. Jaukus, netgi ganėtinai prabangus interjeras, pasitempę padavėjai ir barmenai, valgiaraštyje netrūksta ne tik paprastų, bet ir gana įmantrių patiekalų. Vis dėlto vien pavadinimas "restoranas" įpareigoja.

Kaip ir anksčiau čia buvusiame "Avilyje", bravore "Prie Katedros" galima paragauti čia pat verdamo natūralaus lietuviško alaus. Jo yra trys rūšys. Viena – tradicinio šviesaus alaus, antra – tamsesnio su medumi, trečia – kas kurį laiką vis keičiama, kad klientai galėtų atrasti ką nors nauja ir nebijotų degustuoti.

Gera žinia buvusiems "Avilio" gerbėjams – alaus kokybė čia nesmuko, tačiau kainos – kur kas prieinamesnės. Pusės litro bokalas alaus dabar čia kainuoja 6 litus. Taip pat jau atsirado ir dienos pietūs. Jų kaina svyruoja nuo 12 iki 15 litų, už kuriuos gaunate sriubos, pagrindinį patiekalą, kavos arba arbatos ir kartais dar galite būti nudžiugintas gardžia staigmena.

Valgiaraštyje negalima išskirti kokios nors konkrečios šalies virtuvės. Vienintelis išskirtinumas – jis šiek tiek priderintas prie alaus restorano vardo, šis gėrimas – kai kurių patiekalų sudedamoji dalis. Valgiaraštyje taip pat didelė užkandžių prie alaus įvairovė: nuo paprastos keptos duonos iki prabangaus sūrių fondiu.


AKCIJA

Šį savaitgalį ateikite į alaus restoraną "Prie Katedros", pasakykite, kad apie jį skaitėte "Vilniaus dienoje" ir nemokamai gardžiuokitės puodeliu kavos!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra