Bulvių ir mėsos pyragas Pereiti į pagrindinį turinį

Bulvių ir mėsos pyragas

2013-10-09 08:57 diena.lt inf.
Bulvių ir mėsos pyragas
Bulvių ir mėsos pyragas / Shutterstock nuotr.

Reikės
1 kg bulvių;
4 šoninės juostelių;
500 g faršo;
1 svogūno;
2 skiltelių česnako;
2 v. š. grietinės;
4 šakelių rozmarinų;
3 šakelių bazilikų;
3 v. š. taukų arba sviesto;
1 v. š. aliejaus;
3 žiupsnių saldžiosios paprikos miltelių;
druskos, pipirų.

Nulupkite, nuplaukite bulves, supjaustykite ypač plonais griežinėliais. Keptuvėje išlydykite 2 v. š. taukų ar sviesto, sudėkite bulvių griežinėlius, maišydami kepkite 10 minučių. Berkite druskos, pipirų.

Nuplaukite rozmarinų ir bazilikų šakeles, susmulkinkite. Berkite į faršą. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnako skilteles, dėkite į faršą. Taip pat pilkite grietinę ir viską gerai išmaišykite pagardindami druska, pipirais bei paprikos milteliais. Keptuvėje išlydykite 1 v. š. taukų ar sviesto ir apkepinkite paruoštą faršą.
Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių. Aliejumi išteptame kepimo inde sluoksniuokite bulvių griežinėlius ir faršą. Paskutinį sluoksnį dėkite bulvių. Kepkite orkaitėje 10 minučių. Tuomet ant viršaus išdėliokite šoninės juosteles. Kepkite dar 10 minučių, kol gražiai apskrus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra