Gardžių blynų idėjos: kuo pakeisti kvietinius miltus? | Diena.lt

GARDŽIŲ BLYNŲ IDĖJOS: KUO PAKEISTI KVIETINIUS MILTUS?

Maisto tinklaraštininkė Renata Ničajienė sako, kad dažniausiai, kalbėdami apie miltus, turime mintyje kvietinius rafinuotus miltus. Tačiau kulinarinių knygų autorė pabrėžia, kad šie miltai yra mažai naudingi ir siūlo rinktis alternatyvas. Ji kviečia kepti blynus iš grikių, žirnių ar speltos miltų.

Kaip vienus maistingiausių miltų R. Ničajienė mini avižų miltus, iš kurių puikiai galima iškepti blynus, nemaišant su kitais miltais. Kita puiki alternatyva kvietiniams miltams – žirnių miltai, kuriuose gausu baltymų. Žirnių ir avinžirnių miltai iš siūlomų alternatyvų turi ryškiausią skonį.

Mažiau maistingi, bet glitimo neturintys, yra kukurūzų ir ryžių miltai. Tačiau norintiems kepti blynus vien iš ryžių miltų, derėtų žinoti, kad kepiniai bus labai trapūs.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS