Grybautojų laimikiai – gurmanų troškintuvuose | Diena.lt

GRYBAUTOJŲ LAIMIKIAI – GURMANŲ TROŠKINTUVUOSE

Vasara – tikras stebuklas miško ir grybų mylėtojams. Grybuose yra visų žmogaus organizmui būtinų aminorūgščių: tirozino, gistidino, lecitino ir arginino, nesunkai patenkančių į žarnyno sieneles.

Besirūpinantiems sveikata ir tikriems gurmanams – du puikūs vasariški receptai su grybais. 

Ryžiai su pievagrybiais

Reikės:

100 g ryžių,

4 pievagrybių,

2 svogūnų,

2 skiltelių česnakų,

2 šaukštų aliejaus,

žiupsnelio petražolių,

žiupsnelio druskos,

žiupsnelio prieskonių pagal skonį.

Išvirkite ryžius, tik stenkitės jų nepervirti. Kol ryžiai verda, nulupkite svogūną bei česnaką ir juos smulkiai supjaustykite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, suberkite česnaką, svogūną ir minutę pakepkite. Po to nuplaukite pievagrybius, juos supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant kepančių svogūnų ir česnako. Šią masę maišydami kepkite kol pievagrybiai parus. Į tą pačią keptuvę vėliau sudėkite ir ryžius, įberkite druskos, norimų prieskonių ir visa tai kepkite nuolat maišant. Paskutinis akcentas – supjaustytos petražolės, kuriomis apibarstykite paruoštą troškinį. Skanaus!

Voveraičių ir daržovių troškinys krepšeliuose

Reikės:

300 g miltų krepšeliams

150 g sviesto,

1 kiaušinio,

1 didelio šaukšto majonezo,

1 šaukštelio kmynų,

žiupsnelio druskos,

žiupsnelio cukraus įdarui,

0,5 l apvirtų voveraičių,

1 morkos, 1 svogūno, 1 gabaliuko saliero stiebo, 1 ritinėlio cukinijos ar gabaliuko moliūgo,

1 mažos galvos žiedinio kopūsto,

ryšulėlio žalių krapų, ryšulėlio žalių bazilikų, ryšulėlio žalių ar džiovintų čiobrelių,

1 šaukšto druskos,

žiupsnio juodųjų pipirų, žiupsnelio peletrūno,

50 g sviesto, 1 šaukšto grietinės, 50 g aliejaus,

100 g fermentinio smulkinto sūrio „Džiugas“.

Miltuose sukapokite sviestą, įberkite kmynų, truputį druskos ir cukraus, įminkykite majonezą ir kiaušinį. Valandai tešlą padėkite į šaldytuvą. Visas daržoves, taip pat prieskonines žoleles, susmulkinkite. Jas apkepkite ant silpnos ugnies svieste, kad šiek tiek suminkštėtų. Vėliau į daržoves suberkite prieskonius, druską, smulkintas voveraites, sudėkite grietinę, šiek tiek pakaitinkite ir palikite, kad atvėstų.

Kai troškinys atvėsta, galima pradėti gaminti tešlos krepšelius. Tešlą iškočiokite ant aliejumi padengto stalo ir ją supjaustykite kvadratais. Ant kiekvieno kvadrato dėkite po šaukštą troškinio, o tešlos kraštelius suklijuokite ir dėkite į skardą, pateptą aliejumi.

Kepkite apie 35 minutes. Iš pradžių krepšelius pridenkite kepimo popieriumi. Likus penkioms minutėms kiekvieną krepšelį apibarstykite smulkintu sūriu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS