Grybų ir pupelių troškinys su rozmarinais Pereiti į pagrindinį turinį

Grybų ir pupelių troškinys su rozmarinais

2013-11-28 08:30 diena.lt inf.
Grybų ir pupelių troškinys su rozmarinais
Grybų ir pupelių troškinys su rozmarinais / Shutterstock nuotr.

8 asmenims reikės:

1 stiklinės šviesių pupelių;
500–700 g pievagrybių;
2 morkų;
2 stiebų salierų;
1 didelio svogūno;
5 skiltelių česnako;
2 pomidorų;
1 stiklinės alyvuogių;
1 v. š. alyvuogių aliejaus;
0,5 stiklinės baltojo vyno;
0,5 stiklinės vandens;
3 laurų lapelių;
2 šakelių rozmarinų;
druskos, pipirų.

Pupeles mirkykite per naktį ir virkite, kol suminkštės. Jas galite pakeisti 2 stiklinėmis konservuotų pupelių.

Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Dėkite smulkintą svogūną, salierus, tarkuotas morkas, berkite druskos, pipirų. Maišykite kepkite apie 8 minutes. Išspauskite česnako skilteles, dėkite laurų lapus ir pakepinkite porą minučių. Tuomet dėkite grybus (jei jie didoki, supjaustykite perpus) ir pakepinkite dar 5 minutes. Pilkite baltąjį vyną ir patroškinkite apie 5 minutes. Dėkite sutrintus pomidorus, pupeles, rozmarinų šakeles ir įpilkite pusę stiklinės vandens. Jei norite skystesnio troškinio, vandens pilkite daugiau. Troškinį užvirkite ir troškinkite 15–20 minučių. Sudėkite alyvuoges, pagardinkite druska ir pipirais.