Interpretacijos silkės tema – nuo sriubos iki spurgų | Diena.lt

INTERPRETACIJOS SILKĖS TEMA – NUO SRIUBOS IKI SPURGŲ

  • 0

Artėjant gražiausioms metų šventėms TV3 kulinarinėje laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius, Tomas Rimydis ir Odeta Jackytė-Kudopčenkienė improvizuos silkės tema – nuo sriubos iki spurgų ar blynelių su silkės įdaru.

Prie nuolatinių laidos šefų – grilio virtuozo V. Blauzdavičiaus ir istorinės virtuvės žinovo, profesionalaus šefo T. Rimydžio šiandien prisijungė žavi viešnia – O. Jackytė-Kudopčenkienė. Odeta kulinarine patirtimi ir receptais dalijasi savo tinklaraštyje „Samčio užrašai“, įvairiuose kulinariniuose portaluose ir žurnaluose. Odeta – už skanų ir paprastą maistą, kurį nesunkiai kiekvienas gali paruošti savo namuose. Be to, ji yra tikra silkės patiekalų entuziastė, tad su laidos žiūrovais pasidalys ne vienu receptu ir naudingu patarimu.

„Aš labai mėgstu silkę. Jos, kaip ir juodos duonos, mano šaldytuve turi būti kiekvieną dieną. O prieš kiekvienas šventes bandau atrasti kokį naują patiekalą su silke, naują derinį“, – sako kulinarė.

Odeta apie silkę žino tikrai daug. Ji atskleidė, kad silkės patinėliai būna skanesni nei patelės ir papasakojo, kaip juos atskirti. Tai pat, parodys kaip pasidaryti silkės filė.

Odeta „La Maistas“ žiūrovams gamins du patiekalus: vienas – „Silkė pataluose“, bet patiekta užkandžio pavidalu, kad būtų patogu valgyti ir kitas patiekalas – silkė su žirneliais ir porais.

Kitas laidos šefas – T. Rimydis nustebins visus silkės spurgomis, prie kurių patieks kopūstų uogienę ir dar vienas netikėtas patiekalas – silkės sriuba.

„Silkė atkeliavo į Lietuvą ganėtinai seniai, rašytiniuose šaltiniuose randama, kad net XVI amžiuje įvairiausių patiekalų buvome prisigalvoję su silke, pavyzdžiui barščiai su silke. Ta tematika aš ir improvizuosiu šiandien, tik burokėlius pakeisiu į pastarnoką. Geriausiai patiekalams naudoti šviežią silkę. Silkė – kaip kempinė, sugeria visus skonius, todėl iš jos galima net desertą pagaminti“, – kalbėjo T. Riomydis.

Tuo tarpu V. Blauzdavičius gamins blynelius su silkės įdaru ir silkės pataluose variaciją.

„Nors dažniausiai gaminu mėsos patiekalus, bet silkė irgi labai labai mėgstu. Marinuoju ją įvairiausiais skirtingais būdais – su pomidorų pasta, grybais, slyvomis ir t.t. Nemėgstu tik keptos silkės“, – sakė V. Blauzdavičius

Receptai, naudingi patarimai ir įdomybės laidoje „La Maistas“ – sekmadienį 9 val. per TV3.

GALERIJA

  • Interpretacijos silkės tema – nuo sriubos iki spurgų
  • Interpretacijos silkės tema – nuo sriubos iki spurgų
  • Interpretacijos silkės tema – nuo sriubos iki spurgų
  • Interpretacijos silkės tema – nuo sriubos iki spurgų
  • Interpretacijos silkės tema – nuo sriubos iki spurgų
  • Interpretacijos silkės tema – nuo sriubos iki spurgų
Laidos rengėjų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS