Itališkai vakarienei – baklažanai su parmezanu ir tiramisu desertas (receptai) | Diena.lt

ITALIŠKAI VAKARIENEI – BAKLAŽANAI SU PARMEZANU IR TIRAMISU DESERTAS (RECEPTAI)

  • 0

Italija, Italija, Italija! Kas gali būti geriau už sočius itališkus patiekalus, pagamintus namuose? Baklažanai su parmezanu Parmagiana di melanzane ir tiramisu – vieni nuostabiausių itališkų patiekalų. Kvieskite draugus, gimines, kaimynus ir mėgaukitės nepaprastais skoniais kartu.

O ar žinote, iš kur kilo žodis „pusbrolis“? Valgant karštą, ką tik iš orkaitės ištrauktą baklažanų su parmezanu apkepą sakysite: „pūsk, broli, pūsk, broli“, štai ir „pusbrolis“. Taip ir gimsta būtos ir nebūtos istorijos gaminant kartu. O jei tai linksmieji Gian Luca ir Ali, tų istorijų tikrai netrūksta.

Susikurkite įspūdžių ir istorijų kupiną šventę ir Jūs!

Susitinkame šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per TV3 televiziją.

Baklažanai su parmezanu (Parmagiana di melanzane)

Jums reikės

– 2 baklažanų;

– saulėgrąžų aliejaus virimui (fritiūrinimui);

– miltų – baklažano riekėms apvolioti;

– druskos;

– ypač tyro alyvuogių aliejaus;

– 2 skiltelių česnako;

– 6 ančiuvių filė iš stiklainiuko;

– 2 skardinių smulkintų pomidorų savo sultyse (po 400g);

– Žiupsnelis džiovintų bazilikų;

– 50 g šviežių bazilikų;

– 80 g tarkuoto parmezano;

– 2 didesnių itališkos mocarelos rutuliukų.

TV3 nuotr.

Gaminimas

Supjaustyti baklažanus 0,5 cm storio riekėmis. Keptuvėje įkaitinti daug saulėgrąžų aliejaus ir kepti jame miltais apvoliotas baklažanų riekes, kol jos gražiai apskrunda. Tada ištraukti ir dėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius. Pasūdyti.

Darome padažą. Į keptuvę pilti šlakelį aliejaus, dėti česnaką ir ančiuvių filė (ančiuviai Italijoje – vieni svarbiausių skonio stipriklių), ir ant didelės kaitros maišant kepti, kol filė suyra ir česnakas išskleidžia savo aromatą, tada sumažinti kaitrą ir supilti pomidorų konservus. Paskaninti džiovintu baziliku. Uždengti ir troškinti apie 20 minučių. Kai pasklinda pomidorų aromatas, viryklę išjungti, sudėti bazilikų lapelius ir pagardinti druska.

Supjaustyti mocarelą 4 mm storio riekelėmis.

Nedideliame kepimo inde komponuoti: dėti truputį pomidorų padažo, tada sluoksnį baklažanų, vėl padažo, tada plėšytos mocarelos, tarkuoto parmezano, tada vėl – baklažanų, padažo, mocarelos, parmezano. Priklausomai nuo indo dydžio priklausys ir sluoksnių skaičius. Viršuje – parmezanas.

Kepti 20 minučių 180 °C orkaitėje, kol tarkuotas sūris gražiai paruduoja.

Tiramisu tortas

Kakavinei biskvito masei reikės:

– 2 kiaušinių trynių;

– 2 kiaušinių;

– 60 g cukrus;

– 2 kiaušinių baltymų;

– 60 g cukraus;

– 30 g miltų;

– 30 g kakavos 100%.

Vaniliniam mascarpone kremui reikės:

– 125 g cukraus;

– 60 g vandens;

– 90 g kiaušinių trynių;

– 4 vnt. želatinos lakštų;

– 300 g grietinėlės;

– 925 g mascarpone sūrio.

Kavos sirupui reikės:

– 100 ml užpiltos kavos;

– 20 ml romo.

TV3 nuotr.

Gaminimas

Kiaušinius ir kiaušinių trynius kartu išplakti su 60 g cukraus iki purumo.

Baltymus išplakti su kita dalimi cukraus iki standžių putų. Sudėti kakavą bei miltus ir plakti iki vientisos masės.

Abi mases lengvai permaišyti kartu.

Tortui reikės 3 biskvitų, taigi tešlą reikia dalinti į tris dalis. Šio kiekio pakaks trims 18 cm skersmens biskvitams.

Kepti 180°C apie 10min.

Kremo gamybą pradėti nuo sirupo. Cukrų ir vandenį supilti į prikaistuvį ir kaitinti iki 118°C temperatūros. Trynius plakti šluotele ir lėta srovėle nuplikyti sirupu (sirupą pilti plona srovele katiliuko sienele). Plakti iki standžių putų.

Į masę sudėti permaišytą mascarpone kremą ir šiek tiek paplakti iki vientiso kremo.

Formuojant tortą pirmiausia reikia pasirupuoti kavos sirupu biskvitus. Ant biskvito formuoti kremą ir taip trimis aukštais. Torto viršų apiberti kakava.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS