Ką skanaus iškepti vaikams? | Diena.lt

KĄ SKANAUS IŠKEPTI VAIKAMS?

  • 0

Tinklaraščio „Svečiuose pas Godą“ autorės Gerdos Morozovienės šeimoje kepimas ant kepsninės – mėgstama veikla, į kurią noriai įsitraukia visi nariai. Tačiau vaikus norisi nustebinti ne tik gardžiais, bet ir sveikatai palankiais patiekalais.

„Ilgus metus buvau įsitikinusi, kad kepsninėje lauke gali būti kepami tik šašlykai – jie mano šeimai dažniausiai siedavosi su vasaros sezonu: ilga vakariene sodyboje, sultinga mėsa tiesiai nuo iešmo, marinuotais svogūnais šalia ir kalnu šviežių daržovių su grietine. Ilgainiui suvokimas ėmė keistis, su vyru augindami vaikus atradome pačių įvairiausių patiekalų, kuriuos ant grilio dažnai kepame savo namų terasoje“, – pasakoja G.Morozovienė.

Visada griliname kukurūzų burbuoles, nes jas labai mėgsta vaikai. Taip pat paprikas, pomidorus ir cukinijas.

Gamindami Gerda ir Andrius Morozovai visuomet įtraukia vaikus. Aštuonerių Goda jau pirmojo karantino metu pamėgo gaminti kartu su tėvais, o jos iniciatyva paskatino sukurti tinklaraštį „Svečiuose pas Godą“. Mergaitės broliukas, dvejų Kajus kol kas tik stebi gamybos procesą ir ragauja.

G.Morozovienės šeimos pietūs neįsivaizduojami be keptų arba šviežių daržovių: „Visada griliname kukurūzų burbuoles, nes jas labai mėgsta vaikai. Taip pat paprikas, pomidorus ir cukinijas. Šalia keptų daržovių ant mūsų stalo visada pamatysite ir lėkštę su šviežiomis daržovėmis – jei kartais skoniai ir norai pasikeičia, vaikai visada gali rinktis šiaudeliais pjaustytas morkas, agurkus, kaliaropę. Mėgstamiausias vyro garnyras prie mėsos yra salotų lapai, ridikai, pomidorai ir agurkai su grietine. Rūpinuosi, kad namuose, vaikams matomoje vietoje, visada būtų šviežių daržovių ir vaisių.“

Kepimui ant grilio šeima dažniausiai renkasi vaikų mėgstamą vištieną ir nepersistengia su marinatais. „Stengiamės naudoti kuo natūralesnius prieskonius – mėgstame patys susimalti šviežių pipirų, naudojame džiovintų daržovių mišinį be druskos ir, žinoma, šviežias žoleles. Visiems kepiniams pagardinti puikiai tinka šalavijai, čiobreliai, ką tik nuskintos mėtos ar bazilikai“, – vardija G.Morozovienė.

Minkšti vištienos kepsneliai su keptų daržovių garnyru

Kepsneliams reikės:

400 g vidinės viščiuko broilerio filė,

200 g natūralaus jogurto (galima naudoti kefyrą arba graikišką jogurtą),

druskos,

šviežiai maltų pipirų,

2 skiltelių česnakų,

šlakelio citrinos sulčių.

Daržovių garnyrui reikės:

Virtų kukurūzų burbuolių,

paprikos,

cukinijos,

svogūno,

alyvuogių aliejaus,

druskos,

šviežiai maltų pipirų.

Vištieną supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Svarbu, kad nebūtų per maži, nes ims greitai degti. Ant vištienos supilkite jogurtą. Pagardinkite spaustu česnaku, citrinos sultimis, druska, pipirais. Palikite bent valandai pasimarinuoti. Kepkite ant grotelių iš abiejų pusių, kol mėsytė iškeps – svarbiausia, kad neperkeptų, nes bus sausa. Nuplaukite daržoves, sudėkite visas į dubenį, užpilkite šlakeliu aliejaus ir pagardinkite prieskoniais. Jei yra noro, galima suverkite spalvingus vėrinukus ant iešmelių arba kepkite tiesiai ant grotelių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS