Kalėdinis liežuvių tortas | Diena.lt

KALĖDINIS LIEŽUVIŲ TORTAS

Šventinių patiekalų konkursui - liežuvių tortas. Kaunietės Auksės Martinaitienės nuomone, jos siūlomas patiekalas itin tiks Kalėdų ir Naujųjų metų sutikimo stalui.

Patiekalui reikės:

4 kiaulių liežuvių,
1 morkos,
2 svogūnų,
1 virto kiaušinio,
1l daržovių sultinio,
200 ml (stiklinės) vandens,
6 šaukštelių želatinos,
1 indelio kukurūzų su žirneliais,
2 šaukštų acto,
druskos, cukraus, pipirų, lauro lapų.

Gaminimas:

Išvirti kiaulės liežuvius, paskaninus druska, pipirais, lauro lapais. Atvėsinti, supjaustyti plonais griežinėliais. Užpylus stikline vandens, atskirai išbrinkinti želatiną. Morką išvirti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Taip pat supjaustyti svogūnų ropeles, trumpam jas užpilti verdančiu vandeniu. Tuomet taip paruoštus morką ir svogūnus palaikyti valandžiukę marinate (vanduo, actas, cukrus, druska).

Liežuvius verta sluoksniuoti silikoninėje formoje – jis gražiau atrodys ir bus lengviau išimti. Pirmiausia reikia pašildyti (neužvirinti) išbrinkusią želatiną, kad ištirptų, ir sumaišyti ją su 1 l daržovių sultinio. Ant formos dugno paskleisti kukurūzus su žirneliais, užpilti sultinio ir želatinos mišiniu (palikti kitiems kartams užpilti) ir padėti formą su minėtais produktais 30–45 min. į šaldytuvą, kad sustingtų. Ant apstingusio paviršiaus paskleisti supjaustytą virtą kiaušinį, užpilti sultinio bei želatinos mišiniu ir vėl padėti trumpam į šaldytuvą. Taip po truputį sluoksniuoti ir kitus paruoštus produktus: liežuvių gabalėlius, morkas, svogūnus, vėl liežuvių gabalėlius ir t.t. (galima sluoksniuoti ir daugiau, o ne vieną kiaušinį).

Kai sustings, silikoninę formą patartina trumpam panardinti į verdantį vandenį, kad, apvertus būtų lengviau išimti. Žinoma, šį patiekalą galima ruošti ir įprastoje skardinėje tortų kepimo formoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS