Karamelizuotos kriaušės | Diena.lt

KARAMELIZUOTOS KRIAUŠĖS

Rudens pradžia pasižymi tuo, kad nereikia sukti galvos, iš ko pagaminti ką nors skanaus. Vėlyvųjų aviečių ar šilauogių yra, obuolių ir kriaušių – taip pat gausu. Toks metas – tikra virtuvės aistruolio svajonė!

Dviem porcijoms reikės

2 valgomųjų šaukštų sviesto,

50 g cukraus,

2 kriaušių,

50 g smulkintų graikinių arba žemės riešutų,

150 g rikotos,

4 valgomųjų šaukštų grietinėlės,

cukraus (pagal skonį).

Paruošimo būdas

Kriaušes nuplauti ir nulupti, supjaustyti skiltelėmis. Apie 50 g cukraus suberti į puodą ir virti, kol pasidarys karamelė. Tada įdėti du šaukštus sviesto, suberti kriaušes ir riešutus, viską užvirti ir nukelti nuo viryklės.

Sūrį sumaišyti su grietinėle, paskaninti cukrumi, galima įspausti truputį citrinos sulčių. Tai bus patiekalo padažas.

Karamelizuotas kriaušes patiekti su sūrio padažu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS