Tarpukario, arba Smetonos, laikotarpiu kiekvienas turtingas žmogus žiemą ir ypač per Kalėdas ruošdavo karštą vyną. Gaminti karštą vyną jokiu būdu nepatikėdavo tarnaitėms, nes kiekvieno tikro vyro garbės reikalas būdavo pačiam pagal savo išskirtinį receptą paruošti karšto vyno.
Reikės
750 ml juodųjų serbentų vyno,
150 g rudojo cukranendrių cukraus,
300 g stiprios kavos (espreso),
150 g konjako arba brendžio,
žiupsnelio maltų cinamonų,
žiupsnelio maltų gvazdikėlių.
Paruošimo būdas
Juodųjų serbentų vyną, kavą ir konjaką supilti į prikaistuvį ar mažesnį puodą, suberti cukrų, maltą cinamoną ir gvazdikėlius ir maišant, kad ištirptų cukrus, kaitinti iki 80–90ºC temperatūros, bet neužvirinti. Į kalėdinius karšto vyno puodukus supilstyti karštą vyną, ant puodukų kraštų pakabinti pusiau įpjautus apelsino griežinėlius ir nedelsiant patiekti į stalą.
Naujausi komentarai