Portalo kaunodiena.lt skaitytojas ir jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius šiandien siūlo išsikelti putpelę.
Reikės:
1 putpelė,
4 galvutės česnako,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus (galima pridėti ir šaukštelį garstyčių),
rozmarino saujelė,
1 šaukštas balzaminio acto,
1 šaukštelis cukraus,
druskos, pipirų.
Marinatas: sutrinti česnaką, sumaišyti su visomis kitomis sudedamosiomis dalimis ir gauta mase ištrinti nuplautą, išvalytą putpelę. Ją bent porai valandų reikėtų padėti šaltai, kad įsigertų marinatas. Tuomet į kepimo skardą įtiesti sviestinio popieriaus (nereikės po kepimo plauti skardos), padėti marinuotą putpelę ir pašauti skardą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti 25 min., po to ją apversti ir kepti dar tiek pat laiko. Prie iškeptos putpelės tiks ryžiai.
Pirmą kartą valgiusieji taip paruoštos putpelės tvirtino, kad labai skanu – putpelės skonis tik šiek tiek primena vištienos.
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].
Naujausi komentarai