Kepto kiaušinio salotos | Diena.lt

KEPTO KIAUŠINIO SALOTOS

  • 0

Gaminame traškaus kepto kiaušinio salotas su ganėtinai aštriu salotų užpilu – gardi vakarienė per 35 minutes!

Turbūt kiekvienas esame valgę ir patys gaminę salotas su virtu kiaušiniu (pvz. špinatų salotos, Cezario salotos, krevečių salotos). Kiaušiniai salotoms suteikia sotumo, be to dailiai atrodo, jeigu ruošiame salotas šventiniam stalui. Tačiau šį kartą ne apie virtus kiaušinius. Kodėl gi salotose kiaušinis negalėtų būti keptas? Žinoma galėtų. Traškumas, skonis (kurio virtam kiaušiniui nesuteiksi) ir tekstūra suteiks šioms salotoms išskirtinumo. Porcija dviems asmenims!

Sudėtinės dalys:

Morkos, 1 vnt.

Sėjamosios salotos, 150 g

Raudonasis svogūnas, 1/3 vnt.

Salieras, 60 g

Vanduo, 1 v. šaukštas

Rudas cukrus, 1 v. šaukštas

Žuvies padažas, 1 v. šaukštas

Citrinos sultys, 1 v. šaukštas

Druska, žiupsnelis

Malti pipirai, žiupsnelis

Kiaušinis, 2 vnt.

Čili prieskoniai, žiupsnelis

Gaminimas:

Pirmiausia į įkaitintą keptuvę įpilame šlakelį aliejaus, įkulame du kiaušinius. Kol kepa pirmoji pusė – apibarstome viršų druska ir maltais pipirais. Tuomet kiaušinius atsargiai apverčiame tryniu žemyn, t.y. apkepame kitą pusę. Padedame kiaušinius atvėsti. P.S. čia irgi yra triukas su kietai ir skystai keptais kiaušiniais: jeigu kažkam patinka skystai kepti kiaušiniai, tuomet ir į salotas galima dėti būtent tokius kiaušinius.

Nuplauname ir nusausiname salotas (šį kartą naudojome Lollo Biondo salotas, tačiau didelio skirtumo nėra, svarbiausia, kad nebūtų karstelėjusios ir sultingos kaip Iceberg salotos). Stambiai supjaustome ir dedame į dubenį kartu su juostelėmis raikyta morka, pusžiedžiais pjaustytu raudonuoju svogūnu (tik 1/3 vnt.) ir šiaudeliais smulkintais saliero stiebais (vienas arba vienas su puse didelio stiebo). Išmaišome. Galiausiai sudedame gabalėliais pjaustytus keptus kiaušinius.

Pasiruošiame salotų užpilą. Šaukštą cukraus ištirpiname šaukšte vandens, sumaišome su 1 v.š. citrinos sulčių ir 1 v.š. žuvies padažo (šį kartą naudojome Thai). Pagardiname itin smulkiai kapota česnako skiltele bei žiupsneliu čili prieskonio. Salotų užpilas paruoštas!

Į lėkštę dedame salotas, apšlakstome salotų užpilu. Skanaus!

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS