Kulinarijos meistrai patarė, kuo pakeisti druską ir pipirus (receptai) | Diena.lt

KULINARIJOS MEISTRAI PATARĖ, KUO PAKEISTI DRUSKĄ IR PIPIRUS (RECEPTAI)

  • 1

TV3 laidos „Gardu Gardu“ kulinarijos šefas Gian Luca Demarco siūlo pasigaminti tradicinį itališką patiekalą – tagliatelle pastą tik su lietuviška vištiena ir netradiciniu apelsinų padažu, kuriame nebūtų nei druskos, nei pipirų.

Gian Luca niekada nenustoja stebinti: jis druską ir pipirus žada pakeisti ančiuviais. Kai šeštadienį 9.30 val. žiūrovai pamatys, kaip virtuvės šefas Ali Gadžijevas nekantravo paragauti, tikrai susigundys išbandyti charizmatiškojo italo pasiūlytus gaminimo triukus ir savo virtuvėse. Smagiai pasidarbavę ir užkandę, laidos vedėjai pereis, anot Ali, prie linksmiausios dalies – deserto. Konditerijos šefas taip pat įneš savų improvizacijų ir patį tradiciškiausią prancūzišką desertą pagamins savaip: pistacijų krembriulė (creme brulee) su greitai pagaminamais braškių ledais. 

Naminė pasta su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu

Reikės:

200 g kvietinių miltų

100 g kiaušinių masės (2 kiaušiniai)

 500 g vištienos šlaunelių mėsos be kaulo ir odos

 2 apelsinai

 2–3 ančiuvių filė gabaliukai

 1 skiltelė česnako

  Alyvuogių aliejus kepimui

  Švieži mėtos lapeliai

Gaminimas. Apelsinus nulupti peiliu ir nepalikti baltos odelės. Supjaustyti kubeliais. Žievelę taip pat supjaustyti smulkiomis juostelėmis. Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įmesti nuluptą nesmulkintą česnako skiltelę ir pakepinti ančiuvių filė gabaliukus, kol jie visiškai suirs. Tada sudėti kubeliais supjaustytą vištieną ir gerai apkepti. Suversti apelsinų kubelius, gerai išmaišyti ir ir patroškinti 5 minutes. Suberti apelsinų žieveles ir vėl keletą minučių patroškinti. Išjungti kaitrą.

Ant darbastalio pasidaryti miltų kauburėlį su duobute, į kurią supilti kiaušinių masę arba įmušti kiaušinius. Gerai išminkyti tešlą. Jei neturite pastos gaminimo mašinėlės, labai plonai (1 mm) iškočioti tešlą, gerai išmiltuoti, susukti į ritinėlį ir supjaustyti norimo storio juostelėmis. Virti 2–3 min. Išvirtą pastą nukošti, padažo keptuvę vėl padėti ant ugnies, suversti į ją pastą, gerai išmaišyti ir porą minučių pakaitinti. Patiekti su šviežios mėtos lapeliais. Jei reikia pabarstyti šviežiai malta druska ir pipirais.

Pistacijų krembriulė su braškių ledais

Reikės:

Krembriulė:

300 g grietinėlės

100 g pieno

180 g kiaušinių trynių masės (9 tryniai)

 60 g cukraus

 30 g pistacijų pastos

 50 g cukraus karamelizavimui

Ledai:

500 g šaldytų braškių

500 g grietinėlės

 50 g cukraus pudros

Gaminimas. Kartu puode užvirti grietinėlę ir pieną. Kambario temperatūros kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, įdėti pistacijų pastos ir dar kartą perplakti. Nuolat maišant po truputį su pauzėmis pilti užvirusį grietinėlės ir pieno mišinį. Išmaišyti iki vientisos masės, kurią supilti atgal į puodą ir pastatyti vėl ant ugnies. Maišant kaitinti iki pradės garuoti. Tada nukelti nuo ugnies ir išpilstyti masę į norimus indelius. Indelius sustatyti į skardą. Ant skardos užpilti vandens, kad apsemtų du trečdalius indelių aukščio. Kepti iki 120°C įkaitintoje orkaitėje vieną valandą. Iškepusią atvėsinti, apibarstyti paviršių cukrumi ir karamelizuoti.

Šaldytas braškes ir cukraus pudrą suberti į smulkintuvą ir sumalti. Supilti grietinėlę ir dar kartą permalti. Šaukštu formuoti ritinėlius ir patiekti kartu su krembriulė.

GALERIJA

  • Kulinarijos meistrai patarė, kuo pakeisti druską ir pipirus <span style=color:red;>(receptai)</span>
TV3 arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

gal palygink ančiuvių kainą ir druskos su pipirais Lietuvos varguoliams tik ančiuvius ir valgyti iš minimalios algos su šeima

SUSIJUSIOS NAUJIENOS