Nekaloringa, bet gardi kalakutiena su čiobreliais | Diena.lt

NEKALORINGA, BET GARDI KALAKUTIENA SU ČIOBRELIAIS

  • 0

Maistinga ir tinka tiek mėgstantiems pasilepinti, tiek besilaikantiems dietos.

Reikės:

200 g kalakutienos filė,

pagal skonį druskos,

maltų juodųjų pipirų,

1 šaukštelio čiobrelių,

0,5 šaukštelio muskato riešutų,

kumyno (jei mėgstate).

Paruošimo būdas:

Kalakutienos filė supjaustykite nedideliais kepsniukais. Filė gabaliukus padaužykite muštuku. Suberkite pipirus, druską, čiobrelius, kumyną. Palaikykite kalakutienos filė gabaliukus šaldytuve apie porą valandų, galima ir ilgiau.

Kepsnelius kepkite su kuo mažiau aliejaus (geriausia – išvis be jo), kol mėsa apkeps iš abiejų pusių ir pradės trauktis. Atsargiai į keptuvę su kepsniukais įpilkite šilto vandens taip, kad apsemtų mėsą ir patroškinkite apie 10 min. Neuždenkite dangčiu, palaukite, kol vanduo beveik išgaruos. Patiekite su ryžiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS