Netikėtai paprastas obuolių pyrago receptas | Diena.lt

NETIKĖTAI PAPRASTAS OBUOLIŲ PYRAGO RECEPTAS

Šiandien populiaraus interneto naujienų portalo kaunodiena.lt skaitytojas Paulius Strasevičius siūlo pasigaminti itin skanaus obuolių pyrago. Anot P.Strasevičiaus, tai originaliausi ir skaniausi saldūs pusryčiai, kokius jam teko gaminti. Tokie pusryčiai – tai obuolių pyragas, paruošiamas vos per 10 min.

4 šaukštai karamelės (jos gaminimo receptas pateikiamas žemiau),

1 didelis obuolys,

4 riekutės sumuštinių duonos,

3 šaukštai mėgstamos varškės,

1 kiaušinis.

Keptuvėje (skrudintuve) paskrudinti duonos riekeles, o smulkiai supjaustytus obuolius kartu su karamele troškinti porą minčių ir gautą masę supilti į dubenį. Paskrudintos duonos riekelę ištepti varške ir uždėti ant viršaus karamelinę masę su obuoliais. Ant viršaus dėti varškės mase išteptą duonos riekutę. Dėti ją išteptąja puse ant jau paruoštos riekės. Gerai suspaustas riekeles pamirkyti kiaušinio plakinyje. Abu tokius suvožtinius šauti į orkaitę (180 laipsnių), kol apskrus. Siūloma valgyti šiltą su ledais.

Karamelės paruošimas:

300 ml grietinėlės,

5 šaukštai cukraus,

2 šaukštai sviesto.

Paskrudinkite visus 4 duonos gabalėlius (aš skrudinau keptuvėje). Tuomet susmulkiname obuolius ir sudedame 5 karamelę paptroškinti keletai minučių. Visą gautą masę supilame į dubenį. Paskrudintą duoną ištepame varške ir dedame karamelę su susmulkintais obuoliais. Ant viršaus sudedame duoną, išteptą varškės mase. Tuomet gerai suspaudžiame duoną ir pamirkome kiaušinio plakinyje. Šauname viską kelioms minutėms į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Patiekalą galite patiekti su ledais, apipilkite namuose pagaminta karamele. Skanaus!

Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: receptas@diena.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Maumas

3-am......pirage tu pirage:-) kelinta klase eini?

LIK

na , ir valgyk pats - nera pirago , bet ir cia ne piragas - ne mokso teplione !!!

jole

na ir nusigaravot su tuo savo receptu.fe.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS