NORI – GALI ATRASTI: AUGALINIAI KEKSIUKAI SU BATATAIS
- diena.lt inf. 1
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Minkštučiai daržovių ir augaliniai keksiukai su batatais. Pati įspūdingiausia keksiukų dalis – riešutų pabarstukai ant jų viršaus, tad tikrai jų nepamirškite.
Keksiukams reikės:
200 g kepto batato (saldžiosios bulvės)
80 ml aliejaus (rapsų arba skysto kokoso)
60 g nerafinuoto cukraus
80 ml augalinio pieno
200 g viso grūdo speltos miltų
1 a.š. cinamono
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. sodos
žiupsnelio druskos
Pabarstukams reikės:
50 g smulkintų graikinių riešutų
3 š. kokoso cukraus ar tiesiog nerafinuoto cukraus
1/2 a.š. cinamono
30 g šalto sviesto (vegan)
žiupsnelio druskos
Gaminimas. Pabarstukams viską sutriname pirštais į trupinius ir kišame į šaldytuvą, kol paruošime tešlą.
Batatą, aliejų, cukrų, pieną sutriname rankiniu trintuvu į tyrę. Kitame inde miltus sumaišome su cinamonu, kepimo milteliais, soda, druska ir viską sumaišome su tyre. Paskirstome į keksiukų formeles, ant viršaus uždedame pabarstukus ir įspaudžiame juos šaukšteliu į tešlą. Kepame 180 °C temperatūroje apie 20 min. Keksiukus atvėsiname ant grotelių.
Skanaus!
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
-
BNS inf.5 komentarai
-
DMN inf.31 komentarai
-
DMN inf.8 komentarai
Lietuvis