Nori – gali atrasti: augaliniai keksiukai su batatais | Diena.lt

NORI – GALI ATRASTI: AUGALINIAI KEKSIUKAI SU BATATAIS

  • 1

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Minkštučiai daržovių ir augaliniai keksiukai su batatais. Pati įspūdingiausia keksiukų dalis –  riešutų pabarstukai ant jų viršaus, tad tikrai jų nepamirškite.

Keksiukams reikės:

200 g kepto batato (saldžiosios bulvės)

80 ml aliejaus (rapsų arba skysto kokoso)

60 g nerafinuoto cukraus

80 ml augalinio pieno

200 g viso grūdo speltos miltų

1 a.š. cinamono

1 a.š. kepimo miltelių

1 a.š. sodos

žiupsnelio druskos

Pabarstukams reikės:

50 g smulkintų graikinių riešutų

3 š. kokoso cukraus ar tiesiog nerafinuoto cukraus

1/2 a.š. cinamono

30 g šalto sviesto (vegan)

žiupsnelio druskos

Gaminimas. Pabarstukams viską sutriname pirštais į trupinius ir kišame į šaldytuvą, kol paruošime tešlą.

Batatą, aliejų, cukrų, pieną sutriname rankiniu trintuvu į tyrę. Kitame inde miltus sumaišome su cinamonu, kepimo milteliais, soda, druska ir viską sumaišome su tyre. Paskirstome į keksiukų formeles, ant viršaus uždedame pabarstukus ir įspaudžiame juos šaukšteliu į tešlą. Kepame 180 °C temperatūroje apie 20 min. Keksiukus atvėsiname ant grotelių.

Skanaus!

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lietuvis

Lietuviams nereikia batatu ar barbatu,lietuviai turi valgyti kas auga Lietuvoje ir to užtenka būti sveikam.Užtenka reklamuoti kas nereikalinga.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS