Nori – gali atrasti: cukinijų laiveliai | Diena.lt

NORI – GALI ATRASTI: CUKINIJŲ LAIVELIAI

  • 0

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ į savo racioną įtrauksite daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas patiekalas.

Jums reikės:

3 jaunų cukinijų

puodelio juodųjų ryžių (kuo puikiausiai tinka bet kokie)

tofu pakelio

svogūno

geros saujos žirnelių

česnako skiltelės

sojų padažo

augalinio sūrio „Violife“

prieskonių

gražgarsčių salotų (pateikimui)

kanapių sėklų (pateikimui)

Kaip gaminti:

Pirmiausia išvirkite ryžius. Kol virs ryžiai, galite pasiruošti tofu. Supjaustykite smulkiais gabalėliais ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, kad apskrustų. Kai tofu apskrus, įmaišykite sutrintą česnako skiltelę ir įpilkite kelis šlakelius sojos padažo. Pakepkite dar kelias sekundes ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.

Atskirai apkepinkite svogūnus. Viską sumaišykite: ryžius, žirnelius (galite trumpai apvirti, tačiau galite naudoti ir šaldytus), svogūnus ir tofu gabaliukus. Pagardinkite savo mėgstamais prieskoniais.

Orkaitę įkaitinkite 180 laipsnių. Žalias jaunas cukinijas perpjaukite pusiau, šaukštu išskobkite vidų ir sudėkite į kepimo skardą, išklotą sviestiniu popieriumi. Šaukšteliu sudėkite paruoštą ryžių-tofu įdarą, uždėkite tarkuoto sūrio ir kepkite orkaitėje apie 30 min.

Skanaus!

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS