Raudonojo kario ir moliūgų sriuba su kokosu pienu | Diena.lt

RAUDONOJO KARIO IR MOLIŪGŲ SRIUBA SU KOKOSU PIENU

  • 0

Dar visai neseniai kokosų pienas parduotuvių lentynose visiems atrodė egzotika – prabangos dalykas, kuris neaišku, kam skirtas ir kur bei kaip naudojamas. Šiuolaikinės šeimininkės jau gali drąsiai eksperimentuoti virtuvėje su netradiciniais produktais, išgaudamos vis naujus patiekalų derinius. Kartais užtenka vieno ingrediento, kad dienos meniu būtų kitoks nei įprastai – jo didenybė kokosų pienas.

Reikės:

1 skardinės „Santa Maria“ kokosų pieno;

1 didelio moliūgo;

2 šaukštų aliejaus arba sviesto;

4 skiltelių česnako;

4 nedidelių šaloto svogūnų;

1 šaukštelio trinto imbiero;

2 šaukštų pomidorų pastos;

1 šaukštelio kari pastos;

1 džiovinto čili pipiro;

0,5 l vištienos sultinio;

1,5 šaukštelio druskos;

2 šaukštelių citrinų sulčių.

Gaminimas:

Stambiais gabalais supjaustykite moliūgą, sudėkite jį į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 1 valandą. Ištraukite, kad atvėstų ir nulupkite žieveles. Dideliame puode įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite česnaką, svogūnus bei imbierą ir kepkite apie minutę. Sudėkite pomidorų pastą ir pakepkite dar minutę. Sumažinkite ugnį ir viską kepkite dar 5 minutes, kol svogūnai visai suminkštės, tada sudėkite kari pastą ir čili pipirus dar minutei. Pabaigoje sudėkite moliūgo gabaliukus ir kepkite dar 5 minutes nuolat pamaišydami.

Supilkite kokosų pieną ir vištienos buljoną, sumažinkite ugnį ir leiskite troškintis apie 30 min. Baigus virti, supilkite sriubą į kokteilinę arba trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite druskos bei citrinų sultis ir tiekite sriubą ant stalą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS