Raudonųjų lęšių ir moliūgų sriuba | Diena.lt

RAUDONŲJŲ LĘŠIŲ IR MOLIŪGŲ SRIUBA

  • 0

Reikės:

2 a. š. alyvuogių aliejaus;
2–3 svogūnų;
1 a. š. išspausto česnako;
950 ml daržovių sultinio;
stiklinės raudonųjų lęšių;
druskos, pipirų;
1/4 a. š. cinamono;
1/8 a. š. paprikų miltelių;
stiklinės vandens;
250 g moliūgo;
1 pomidoro;
1 v. š. citrinų sulčių;
3 v. š. natūralaus jogurto;
poros saujų skrudintų moliūgų sėklų;
ryšelio petražolių.

Puode įkaitinkite aliejų. Susmulkinkite svogūnus, česnaką ir pakepinkite 4 minutes. Dėkite nuplikytą, nuluptą ir smulkiai supjaustytą pomidorą. Įmaišykite sultinį, dėkite lęšius, kubeliais supjaustytą moliūgą, cinamoną ir paprikų miltelius. Užvirkite, uždenkite ir pavirkite apie 20–30 minučių, kol moliūgas suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais. Sriubą sutrinkite trintuvu. Įpilkite vandenį bei citrinų sultis ir užvirkite. Patiekite su jogurtu, apibarstykite moliūgų sėklomis ir kapotomis petražolėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS