Rudenį sušildys konservuotos aitriosios paprikos ir riešutinis desertas (receptai) | Diena.lt

RUDENĮ SUŠILDYS KONSERVUOTOS AITRIOSIOS PAPRIKOS IR RIEŠUTINIS DESERTAS (RECEPTAI)

  • 0

Kaip sutinkate savo svečius? Šmaikštusis šefas Gian Luca Demarco rekomenduoja vakarienės startui konservuotas aitriąsias paprikytes su tuno, ančiuvių ir kaparėlių įdaru. Bet greičiausiai jis turėjo omenyje nepageidaujamus svečius, tad neapsigaukite.

Paprikytės bus labai aštrios ir jas geriau naudoti patiekalų pagardinimui, kas suteiks pikantiškumo. Jau jas gaminant studijoje buvo karšta. O Gian Luca nenustojo juokauti: „Mano diedukas gydydavo visus su aštriom paprikom nuo peršalimo, nes taip dega, kad iš skausmo pamiršti, jog sergi“. O kas aštriai nepageidauja, šefas pasiūlys vyšninių pomidoriukų konservavimo būdą. Skonis tikrai nenuvils ir draugai įvertins.

O konditerijos profesionalas Ali gamins lazdyno riešutais kvepiančią tartą su daug kremo. Šokolado ir riešutų skoniai maišysis su uogų gaiva. Šio deserto negalėsite nepagaminti, nes anot Gian Luca „gyventi be lazdyno riešutų, tai kaip gyventi be moters“.

Susitinkame šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per TV3 televiziją.

Konservuotos aitriosios paprikos, įdarytos tunu, ančiuviais ir kaparėliais

2 stiklainiams (1 litro tūrio) Jums reikės:

500 g aštrių apvalių paprikų;

20 g ančiuvių aliejuje;

20 g marinuotų kaparėlių;

100 g tuno aliejuje, nusausinto;

Ypač tyro alyvuogių aliejaus;

250 g baltojo vyno acto;

250 g baltojo vyno;

2 lauro lapų;

9 juodųjų pipirų;

1 šaukštelio raudonėlio;

3 kadagio uogų;

3 gvazdikėlių;

Druskos.

Gaminimas:

Visų pirma reikia išvalyti paprikas – nupjauti viršūnėles su koteliu ir iš jų vidaus išimti visas sėklas. Patariama naudoti vienkartines virtuvines pirštines. Nupjautas viršūnėles susmulkinti.

Tuo tarpu į indą supilti baltąjį vyną ir vyno actą.

Suberti visus prieskonius (lauro lapus, kadagio uogas, gvazdikėlius), pagardinti druska ir, kai tik užverda, pamerkti paprikas ir palikti jas virti 5 minutėm.

Nusausinti paprikas ant sauso ir labai švaraus audinio. Jas sudėti anga nukreipta žemyn.

Įdarui trintuvu susmulkinti ančiuvius, kaparėlius, tuną ir paprikų viršūnėles. Įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, pipirų ir trinti kol gausis kreminė tekstūra.

Aitriąsias paprikytes užpildyti įdaru ir sudėti į stiklainį iki viršaus. Užpilti alyvuogiu aliejumi kol pilnai apsemia. Uždaryti stiklainį, įdėti į šaltą vandenį dangteliu į apačią, užvirti ir pakaitinti bent 15 min. Atidarius patartina juos vartoti kuo greičiau (ne ilgiau kaip 2–3 dienas), atsargiai laikant šaldytuve, kad pailgėtų jų laikymo laikas.


Konservuoti orkaitėje apkepti pomidoriukai

Jums reikės:

500 g mažų mėsingų nedidelių pomidoriukų;

Druskos;

3 česnako skiltelių;

1 šaukštelio džiovintų raudonėlių;

1 šaukšto rudojo cukraus;

Ypač tyro alyvuogių aliejaus;

Šlakelio Saporoso balzaminio acto.

Gaminimas:

Pomidorus supjaustyti išilgai per pusę, sudėti – perpjauta puse į viršų – ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šiek tiek pasūdyti ir pašauti į 180 laipsnių temperatūros orkaitę (rėžimas su vėjeliu). Pakepti 10 min. Padažui labai smulkiai supjaustyti česnako skilteles, sumaišyti su raudonėliais, cukrumi. Įmaišyti aliejaus tiek, kad padažo konsistencija išeitų skystai kreminė.

Šaukšteliu dėti po šiek tiek padažo ant karštų pomidorų puselių, apšlakstyti balzamiko actu ir kepti dar apie 20 min. 180 °C temperatūroje.

Dėti pomidoriukus vienas ant kito į stiklainiuką, ant viršaus sudėti (jei liko) česnakų mišinį ir viską užpilti alyvuogių aliejumi. Patariama palikti 20 min atidarytą, kad įsitikinti, jog užtenka alyvuogių aliejaus. Norint užkonservuoti, reikia pavirinti stiklainį bent 20 min vandenyje.

Laikyti šaldytuve.

Galima naudoti kaip greitą užkandėlę, valgyti su pasta.


Šokoladinė tarta su riešutiniu kremu Namelaka

Riešutiniam kremui Namelaka reikės:

150 g pieno;

250 g grietinėlės;

2 vnt. želatinos lakštų;

25 g vandens;

300 g balto šokolado;

60 g natūralios lazdyno riešutų pastos.

Šokoladinei tartaletei reikės:

220 g miltų;

30 g kakavos;

130 g sviesto;

100 cukraus;

3 kiaušinių trynių;

1 šaukšto vandens.

Traškiam įdarui reikės

100 g lazdyno riešutų pastos;

100 g karamelizuotų traškių dribsnių konditerijai.

Papuošimui reikės:

Šilauogių;

Aviečių;

Karamelizuotų lazdyno riešutų;

Netirpios cukraus pudros;

Kremui išbrinkinti želatinos lakštus vandenyje.

Gaminimas:

Pieną užvirti kartu su grietinėle, įdėti želatiną, supilti šokoladą, palikti pratirpti kelias minutes, tuomet permaišyti kol šokoladas ištirps. Įmaišyti riešutinę pastą ir dar kartą permaišyti/sublenderiuoti iki vientisos masės. Uždengti maistine plėvele ir palikti 12 val. šaldytuve. Prieš naudojant išplakti lopetėle.

Tešlai sumaišyti sausus produktus. Kambario temperatūros sviestą išmaišyti su birių produktų mišiniu. Į masę palaipsniui supilti trynius ir maišyti iki vientisos masės. Įpilti šaukštą vandens ir dar kartą permaišyti. Tešlą suvynioti į plėvelę ir dėti atvėsti ir „pailsėti“. Geriausia tešlą šaldytuve palaikyti 24 val.

Tešlą iškočioti iki 5 mm storio, dėti į sviestu išteptą formą ir kepti 180°C temperatūroje apie 9 min.

Traškiam įdarui gerai išmaišyti lazdyno riešutų pastą su karamelizuotais dribsniais konditerijai.

Traškų įdarą sudėti į tartaletę ir išlyginti. Padėlioti šiek tiek uogų. Konditerinio maišelio ir apvalaus antgalio pagalba kremu užpildyti tartaletę.

Dekoruoti avietėmis, šilauogėmis, karamelizuotais lazdyno riešutais ir netirpia cukraus pudra.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS