Savaitgalio pietums – perlenkta pica ir karamelės bei žemės riešutų batonėliai | Diena.lt

SAVAITGALIO PIETUMS – PERLENKTA PICA IR KARAMELĖS BEI ŽEMĖS RIEŠUTŲ BATONĖLIAI

  • 1

Televizijos laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas nusiteikę tradiciškai ir siūlo pasigaminti visiems puikiai pažįstamus patiekalus.

Gian Luca pamokys, kaip pasigaminti tradicišką itališką perlenktą picą „Calzone“. O kadangi tai bus mini „Calzone“, tai ji puikiai tiks tiek pietums namuose, tiek įsidėti į krepšį pasivaikščiojimui gamtoje su šeima.

O konditerijos profesionalas Ali pasiūlys desertą, kuris taip pat gali būti pateikiamas ne tik lėkštėje, bet jį galima pasiimti ir su savimi į gamtą, į darbą ar į kelionę. Tai yra sūrios karamelės ir žemės riešutų batonėliai, kurie yra ne tik skanūs, bet ir sušildys žvarbiomis dienomis.

Laidos vedėjai kviečia susitikti šeštadienį, 9 val., laidoje „Gardu Gardu“ per TV3 televiziją.

Perlenkta mini pica „Calzone“

Tešlai reikės:

600 g miltų

300 ml vandens (šilto)

15 g šviežių mielių

3 valg. š. alyvuogių aliejaus

22 g druskos

Įdarui reikės:

400 ml konservuotų smulkintų pomidorų

1 šaukšt. džiovintų bazilikų

Druskos

Sūrio mocarela

Čiorizo dešros

Išberti miltus ant darbo stalo ir suformuoti šulinėlį. Į indą su šiltu vandeniu suberti mieles ir išmaišyti. Jos turi ištirpti. Įpilti aliejaus bei druskos ir vėl gerai išmaišyti. Skystį supilti į „šulinėlio“ vidurį ir atsargiai sujungti į vieną masę. Minkyti, kol tešla nebelips prie rankų bei stalo.

Tešlą įdėti į miltais pabarstytą indą, uždengti maistine plėvele ir palikti „pailsėti“ dviems valandoms. Tešla turi padvigubėti. Tešlą iškočioti iki 2-3 m storio. Paliekant tarpus ant tešlos išdėlioti įdaro ingredientus, perlenkti ir išspausti žiedu mini picas. Kad kepant neiširtų, kraštus užspausti šakute.

Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.

Sūrios karamelės ir žemės riešutų batonėliai

Biskvitui reikės:

300 g sviesto

170 g juodojo šokolado

5 kiaušinių

140 g miltų

370 g farino cukraus

4 g kepimo miltelių

Sūriai šokoladinei karamelei su riešutais reikės:

115 g cukraus

60 g cukraus sirupo

140 grietinėlės

120 juodojo šokolado

Žiupsnio druskos

200 g žemės riešutų

Glazūrai reikės:

300 juodojo šokolado

100 g aliejaus

Sviestą ištirpinti ir į jį suberti šokoladą. Maišyti, kol ištirps šokoladas. Į ištirpintą masę nuolat maišant  įvesti kiaušinius.

Atskirame inde išmaišyti birius ingredientus ir abi mases sujungti. Maišyti iki vientisos masės. Ją išpiltį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir tolygiai paskleisti.

Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 min.

Cukrų su sirupu kaitinti iki rusvos/auksinės spalvos (maišyti negalima). Nukelti nuo kaitros ir lėta srovele pilti pakaitintą grietinėlę nuolat maišant. Suberti šokoladą su druska, leisti apie 2 min pratirpti ir po to permaišyti iki vientisos masės. Gautą masę permaišyti su kepintais riešutais.

Jau galima formuoti batonėlius. Į kvadratinę formą dėti biskvitą. Ant viršaus užpilti karamelinę masę su riešutais. Išlyginti ir dėti į šaltytuvą atvėsti.

Glazūrai garų vonelėje ištirpinti šokoladą ir jį sujungti su aliejumi.

Atvėsusią batonėlių bazę karšto peilio pagalba išsipjauti iš formos ir supjaustyti apie 2 cm pločio juostomis. Batonėlio ilgis turėtų būti apie 6 cm. Medinių iešmelių pagalbą juos merkti į glazūrą ir palikti nuvarvėti ant grotelių. Galima puošti norimais pabarstukais.

Skanaus!

GALERIJA

  • Savaitgalio pietums – perlenkta pica ir karamelės bei žemės riešutų batonėliai
  • Savaitgalio pietums – perlenkta pica ir karamelės bei žemės riešutų batonėliai
  • Savaitgalio pietums – perlenkta pica ir karamelės bei žemės riešutų batonėliai
TV3 arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lina

Nuostabu!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS