Šokoladinis pyragas su kokosu | Diena.lt

ŠOKOLADINIS PYRAGAS SU KOKOSU

  • 0

Subrendo dar vienas pyragas - favoritas. Saldus, minkštas ir vientisos konsistencijos, tiesiog tobulas pyragas. Daliname receptu!

Sudėtinės dalys:

Miltai, 2 stiklinės

Sviestas, 140 g

Vanduo, 5 v. šaukštai

Kiaušinis, 2 vnt.

Cukrus, 1 stiklinė

Sutirštintas pienas, 385 g

Kakava, 2 v. šaukštai

Vanilinis cukrus, 1/2 a. šaukštelis

Kokoso drožlės, 1 stiklinė

Druska, žiupsnelis

Gaminimas:

Pirmiausia, paruošime šokoladinio pyrago pagrindą. Gero pyrago pagrindo taisyklė vadinama 3 – 2 – 1: reikalingos 3 dalys miltų, 2 dalys sviesto ir 1 dalis atšaldyto vandens. Dvi stiklines miltų suberiame į dubenį, beriame žiupsnelį druskos ir šaukštą rudojo cukraus, įtarkuojame 1/3 stiklinės (80 g) sviesto. Rankomis ištriname tešlą iki šlapio smėlio. Padedame 10 min. į šaldytuvą.  Tuomet į šią tešlą įpilame 4-5 šaukštus šalto vandens (palaikyto 10 min. šaldiklyje). Tešlą ranka išminkome iki vientisos masės, išklojame ja kepimo formos (apie 22-25 cm. skersmens) dugną, užriečiame kraštelius. Šakute subadome išklotą pagrindą ir padedame į šaldytuvą kartu su kepimo forma (15-20 min.).

Pradedame ruošti šokoladinio pyrago įdarą. Produktų maišymo tvarka čia ne paskutinėje vietoje. Dubenyje el. plaktuvu išplakame du kiaušinius su 3/4 stiklinės cukraus. Supilame kambario temperatūros saldintą sutirštintą pieną (1 x 380 g skardinė), išmaišome.

Kitame dubenyje sumaišome kakavą, 1 v. šaukštą miltų, 1/4 stiklinės cukraus ir žiupsnelį vanilinio cukraus. Šį mišinį supilame į pagrindinį dubenį su pyrago įdaru. Pridedame 4 v. šaukštus minkšto kambario temperatūros sviesto (bus apie 60 g) ir kruopščiai įmaišome į tešlą. Paskutinis ingredientas – kokoso drožlės. Supilame kaupiną stiklinę jų į šokoladinio įdaro masę ir išmaišome. Įdaras baigtas!

Išimame pyrago pagrindą iš šaldytuvo, supilame įdarą į vidurį. Folija aplenkiame pyrago kraštus, kad pyrago pagrindo kraštai neapskrustų anksčiau laiko. Dedame pyragą kepti 40 min. iki 175-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Praėjus šiam laikui, pašaliname apsauginę foliją ir kepame dar 10 min., kol pyrago pagrindo krašteliai paruduos.

Šokoladinį pyragą valgome atvėsintą (laikome šaldytuve). Skanaus!

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS